Clouds
21 Budapest
Dollár
356,24 Ft
Euró
387,23 Ft
Font
437,42 Ft
Bitcoin
27,338 $

Visszaadta az elhagyott pénztárcát, de előtte kivett belőle 100 ezer forintot

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az enyves kezű tolvaj becsületes megtalálóként juttatta vissza bukszáját egy nőnek, aki azt egy karácsonyi bevásárlás során veszítette el.

Még 2020 karácsonya előtt hagyta el pénztárcáját egy nő az egyik győri bevásárlóközpontban – írta a Kisalföld hírportál.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

Úgy tűnt, szerencséje lett, ugyanis jóindulatú ismeretlenek megtalálták és leadták az elveszettnek hitt pénztárcát az eladóknál, később viszont kiderült, korai volt az öröm, mivel százezer forinttal kevesebb bankó maradt a bukszában.

A nő vásárlás közben felejtette egy polcon a tárcáját, amikor pedig erre rájött, gyorsan visszaszaladt érte a boltba, ahol az egyik eladó visszaadta neki azzal, hogy egy becsületes pár találta meg.

Ennek a tulajdonosa nagyon megörült, ám később észrevette, hogy jelentős összeg hiányzik a bukszából, és ami benne maradt, csupán azért történt, mert egy rejtett rekeszben volt elhelyezve.

A nő értesítette a rendőrséget az ügy kapcsán, akik visszanézték a bolt biztonsági kamerájának felvételeit, melyeken tisztán látszott a tárcát megtaláló páros.

A hatóságok a médiában tettek közzé felhívást, és a beérkező telefonhívások alapján azonosították a lehetséges elkövetőket. A férfit elfogták, ő el is ismerte a lopást, azt viszont tagadta, hogy párja is tudott volna arról, hogy eltulajdonította a pénzt a bukszából.