Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Unokázós csalókat buktatott le egy idős férfi

A bűnözők között régóta elterjedt unokázós történettel szeretett volna pénzügyileg megkárosítani egy nyugdíjast egy 26 éves férfi.

...svg content...MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vádirat szerint egy 26 éves férfi 2019 decembere előtt megállapodott egy ismeretlenül maradt társával abban, hogy úgynevezett „unokázós” csalásokat követnek el. A megállapodásuk értelmében a vádlott ismeretlen társa egy Egyesült Királyságban bejegyzett telefonszámról felhívja a kiszemelt időskorú áldozatot, és valótlanul azt állítja, hogy a sértett hozzátartozója, balesetet okozott, és a rendőri intézkedés elkerülése érdekében pénzre van szüksége – írta az ugyeszseg.hu.

A 26 éves vádlott annak érdekében, hogy őt a pénzösszegek átvételével ne lehessen közvetlenül kapcsolatba hozni, az ügy másik vádlottját, egy 23 éves férfit bírt rá az bűncselekményekben való részvételre. A fiatal férfi feladata a csalási pénzek átvétele volt. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Az ismeretlen elkövető ezután 2019. december 12-én az angol hívószámról felhívta az ügy időskorú sértettjét a fenti történettel, és a sértett unokaöccsének kiadva magát, 2.000.000 forintot kért tőle.

Végül 1.000.000 forint készpénz átadásában állapodtak meg, amelyért a 23 éves férfi ment a sértettel megbeszélt XVI. kerületi helyszínre.

A sértett már az első telefonhíváskor rájött a csalásra, azonban ezt igen rátermett módon nem fedte fel, eljátszotta a megtévesztett áldozatot annak érdekében, hogy az időközben általa értesített rendőrök a csalókat elfogják. A rendőrök a 23 éves férfit a pénz átadásakor tetten érték, majd később a 26 éves vádlott-társát is azonosították és elfogták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a két vádlottal szemben bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, végrehajtandó börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

Az ügyhöz kapcsolódó képernyőfotón az egyik vádlott üzenetben bírja rá társát az elkövetésre.

Fotó: ugyeszseg.hu

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.