Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

Az „unokázós” páros több millió forintot csalt ki a budapesti nyugdíjasoktól

not image

A T-800-as

2021. január 15. - 07:03

A magyar rendőrség beszámolója szerint a csalásokkal gyanúsítható páros közel hétmillió forint értékben pénzt és ékszereket csalt ki több idős asszonytól.

A magyar rendőrség beszámolója szerint a csalásokkal gyanúsítható páros közel hétmillió forint értékben pénzt és ékszereket csalt ki több idős asszonytól.

Soron kívül Gyurcsány Trianonról: A magyar nemzet egy részének halála

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint egy idős hölgy a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányságán tett feljelentést, miután egy ismeretlen férfi hívta fel január 3-án, aki rendőrnek adta ki magát.

A telefonbeszélgetés ideje alatt azt mondta az idős nőnek, hogy a lánya balesetet okozott, és az okozott kárt meg kell térítenie. A csaló 600 ezer forint értékű ékszert, valutát és 1,2 millió forintra tett szert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály unokázós bűncselekmények felderítésére létrehozott nyomozócsoport azonosította a pénzt átvevő 23 éves J. Csabát, valamint a társát, a szintén csak 22 esztendős J. Barbarát.

Halálra vertek egy fiatal férfit a XI. kerületben

A feltételezett elkövetőket Budapesten fogták el még január 13-án. A nyomozás során kiderült, hogy a páros hasonló módszerrel már több idős budapesti embert is megkárosított. Összesen ötmillió forintot vettek át a sértettektől.

A terézvárosi nyomozók J. Csabát és J. Barbarát csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.