Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Veszélyes bolhatámadásoknak vannak kitéve a sportolók

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 24. - 08:09

Egyre gyakrabban hallani olyan esetről Romániában, hogy sportolók bolhacsípést szenvednek, a káros vérszívóktól pedig nem tudnak könnyen szabadulni.

Keleti szomszédunkban az elmúlt hónapokban elszaporodtak még a világeseményeken is a bolhacsípések és a vérszívó rovarok okozta támadások – írta a Főtér hírportál.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Legutóbb az Arges megyében található Pitesti sportcsarnokban tapasztalhatták meg edzés közben a kellemetlen csípéseket. Az egyik érintett elmondta, rendkívül súlyos a helyzet, ugyanis a rovarok nemcsak a sportcsarnokban támadnak, hanem haza is viszik őket, így macskákra és kutyákra is veszélyesek.

Romániában több helyen gyakorlattá vált, hogy edzést követően, átöltözéskor alaposan átvizsgálják és kirázzák a ruhadarabjaikat a sportolók, így megszabadulhatnak a nem kívánt élősködőktől.

A hatósági illetékesek egyébként készségesek voltak, a kártevőirtás megvolt – majd a bolhák azzal a lendülettel visszatértek. Mint kiderült, a felelős néhány kóbor macska, amelyek a sportcsarnokot szemelték ki menedékül, és egy eldugott zugban le is fialtak – írta a lap.

Egyelőre nem tudják, miként oldhatnák meg a helyzetet, ám a sportolók egyre türelmetlenebbek, és már azzal fenyegetőznek, hogy addig nem vesznek részt a sportcsarnoki tevékenységekben, amíg ki nem irtják a bolhákat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.