Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,597 $

Varga Judit: „Úgy látszik, a német baloldalnak megjött az esze, nekünk meg ismét igazunk lett.”

Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter expozét tart az alaptörvény tizedik módosítását célzó javaslat vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Takács Petra

2022. augusztus 5. - 15:36

Varga Judit igazságügyi miniszter reagált Olaf Scholz szavaira, miután a németek is kezdenek más állásponton lenni.

Annak ellenére, hogy az ukrajnai háború villámháborúnak indult, rövidesen ott tartunk, hogy fél éve zajlanak a harcok Ukrajnában az ukránok és az oroszok között. Nemcsak az ukrán területen nagy a baj, hanem emiatt az európai gazdaságban is, köszönhetően a szankcióknak.

Soron kívül Az FBI szigorúan titkos iratokat is lefoglalt Donald Trump házában

Sokan még mindig támogatják ezeket az energetikai szankciókat, amiket már szinte minden magyar érezni kezdett idehaza a megemelkedett árak miatt. Folyamatosa drágulnak a termékek, még ha nem is mindegyik.

Immáron a rezsire is minden eddiginél jobban oda kell figyelni, és nem tudhatjuk, mi vár ránk. Amíg tart a háború, ez csak nehezebb és nehezebb lesz, arra pedig nincs reális esély, hogy rövid időn belül Oroszország és Ukrajna kibékül egymással.

Varga Judit igazságügyi minisztérium szerint úgy tűnik, hogy megjött a német baloldal esze, hozzátéve, a magyar kormánynak pedig ismét igaza lett . Ezt arra alapozza Varga, hogy Scholz azt mondja, mégis lehet értelme annak, ha meghosszabbítják a német atomerőművek élettartamát, amit már korábban is hangsúlyozott Magyarország ebben a helyzetben.

„Olaf Scholz szerint mégiscsak lehet értelme annak, hogy meghosszabbítsák a német atomerőművek élettartamát. Úgy látszik, a német baloldalnak megjött az esze, nekünk meg ismét igazunk lett.” – írta a Facebook oldalán Varga.