Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Ellenkérelmet nyújtott be a gyermekvédelmi törvény miatt Varga Judit

Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány megalakulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón az Igazságügyi Minisztériumban 2023. március 2-án. Az igazságügyi tárca által létrehozott alapítvány célja az állatok jóléte és védelme, a felelős állattartás és az állatvédelem népszerűsítése, valamint az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetekkel való együttműködés megerősítése. MTI/Mónus Márton
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Ellenkérelmet nyújtott be a gyermekvédelmi törvény miatt az uniós bírósághoz Varga Judit igazságügyi miniszter.

Az igazságügyi miniszter szerdán ellenkérelmet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a magyar gyermekvédelmi törvény miatt indított uniós kötelezettségszegési eljárásban. Varga Judit a benyújtásról Facebook-oldalán számolt be szerda este, hangsúlyozva: Magyarország nem hagyja magát!

Soron kívül Nem kell aggódni, a következő napokban sem lesz hiány tojásból

“Továbbra is kitartunk azon meggyőződésünk, illetve az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglaltak mellett, hogy az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik, a gyermekek neveléséről dönteni pedig a szülők joga” – közölte.

Hozzátette: “ahogy eddig, úgy ezután is el fogunk menni a falig, ha gyermekeink védelméről van szó”. Az elmúlt hetekben napvilágra került esetek is bizonyítják, hogy nagy szükség van a gyermekvédelmi törvényre, sőt további intézkedések meghozatalára is – írta a miniszter.

(MTI)