Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,54 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
460,07 Ft
Bitcoin
63,088 $

Válaszokat várnak a koronavírus-osztályon meggyilkolt tanárnő hozzátartozói

A halálosan megsebesített pedagógusnő szerettei addig nem kívánnak állást foglalni az ügyben, amíg nem kaptak az egészségügyi intézménytől hivatalos választ.

Budapest, 2020. október 26. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ főépülete a XIII. kerületben, a Pap Károly utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Nem élte túl az incidenst az 54 éves tanárnő, akire a Honvédkórház covid-osztályán támadt rá egy éles sebészollóval egy kínai férfi.

A feltehetően kábítószer hatása alatt álló ámokfutó súlyosan megsebesítette a lélegeztetőgépre kötött Marianna mindkét szemét, agyát, valamint mellkasát. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

A Blikk magazinnak adott nyilatkozatában az elhunyt tanárnő közeli hozzátartozója azt mondta, egyelőre nem kívánnak álláspontot foglalni az esettel kapcsolatban:

„Tudjuk és tapasztaljuk, mennyien aggódtak Mariannáért és milyen sokakat megrázott az, ami vele történt. Ezért pár gondolatot megoszthatok róla az olvasókkal, hiszen nekünk is fontos, hogy úgy emlékezzenek rá, amilyen valójában volt. Egy tiszta szívű, áldozatkész embert veszítettünk el, aki soha a légynek sem ártott.”

„A családjának és a munkájának élt, utóbbit a hivatásának tekintette és mindig is úgy állt hozzá. Egy budapesti általános iskolában tanított matematikát, és szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a diákjai nagyon szerették. Több volt ő, mint tanár, egy igazi pedagógus volt, aki legalább annyira törődött a gyerekek lelkével, mint a tananyaggal.”

Az eset kapcsán továbbra is folynak a vizsgálatok; egyelőre nem tudni, hogyan kerülhetett a támadó kezébe sebészolló, ezt ugyanis kizárólag orvosok és nővérek használhatnak.

Egyre több állam sürgeti, hogy az iskolákban tiltsák be a telefonokat

Egyre több tanár panaszkodik arra, hogy a diákok filmeket néznek, videókat és fotókat küldözgetnek egymásnak a tanórákon, ahelyett, hogy figyelnének.