Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A Honvédkórházban tomboló férfi elmegyógyintézetbe kerül

Betegirányító katona a Honvédkórház várótermében 2020. március 16-án. A koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a kórházban kizárólag az elővizsgálati ponton történő áthaladást követően lehet igénybe venni minden járó- és fekvőbeteg ellátást. Az elővizsgálat lázmérésből és kérdőív kitöltéséből áll, amely mindenkinek kötelező. MTI/Balogh Zoltán
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy 37 éves férfi egy sebészollóval életveszélyesen megsebesítette betegtársát a Honvédkórház koronavírus-osztályán, ezért a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

A súlyosan megsebesített 54 éves nő védekezésre képtelen volt, ugyanis altatásban feküdt lélegeztetőgépen, súlyos sérülései miatt pedig azonnal végrehajtottak rajta egy életmentő műtétet, állapotát sikeresen stabilizálták az orvosok.

Soron kívül Nem kell aggódni, a következő napokban sem lesz hiány tojásból

Az Index azt írja, a kínai férfi azután támadta meg betegtársát, miután a kórteremben nekiesett egy másik férfinak, akit fojtogatott, s bár a kórház biztonsági személyzete észlelte a bántalmazást, ám mikor közbeléptek, a férfi őket is megsebesítette.

Ezek után a kínai férfi még öt másik beteget sebesített meg, végül azonban sikerült elfogni, a kórház udvarán. A fővárosi főügyész elmondta, a férfit gyanúsítottként hallgatták ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

A bíróság az ügyészi indítványban foglaltak alapján úgy határozott, a férfi elleni kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell majd végrehajtani. A végzés a fellebbezések miatt egyelőre nem végleges, ám az ügyészség azért is kérte a férfi letartóztatását, mert úgy vélik, a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye.