Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,487 $

A Honvédkórházban megtámadott nő belehalt sérüléseibe

Fotó: Népszava
not image

Borbély Fanni

2021. március 17. - 14:41

Ahogy arról korábban írtunk, egy érthetetlen támadás történt a Honvédkórház koronavírusos beteget ellátó osztályán, ahol egy 37 éves kínai férfi minden előzmény nélkül rátámadt betegtársaira, több mint öt embert megsebesítve, most pedig kiderült, a tanárnő, akit a támadó sebészi ollóval több alkalommal is megszúrt, belehalt sérüléseibe.

A legfrissebb hírek szerint a 37 éves kínai férfi kábítószerfüggő volt, szörnyű tette miatt pedig gyanúsítottként hallgatták ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.

Soron kívül Jakab feltette a kérdést: milyen képviselő az, aki nem járja az országot?

A támadó a tanárnő testén és fején is ejtett szúrásokat, s bár a támadást követően azonnal megműtötték, a nő sajnos belehalt sérüléseibe. Sajtóértesülések szerint az ollóval ejtett szúrások a sértett agyát is érték, így nagyon kevés esélye volt a túlélésre.

Mint kiderült, a férfi kábítószerfüggő, a támadás időpontjában pedig épp az elvonási tünetek jelentkeztek nála, állítólag ezért támadt több betegtársára is, volt olyan páciens, akit fojtogatott is, ám a biztonsági szolgálat ott még időben meg tudta akadályozni a tragédiát.

A kínai férfi a támadás után megpróbált elmenekülni, ám nem jutott sokáig, ugyanis még a kórház udvarán sikerült elfogni, azóta pedig már meg is történt a gyanúsított kihallgatása. A férfi azonban nem tett részletes vallomást, mivel állítása szerint nem emlékszik semmire, így felidézni sem tudja a történteket.

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt a bíróság tegnap elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, amit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.