Dollár
396,06 Ft
Euró
417,62 Ft
Font
484,52 Ft
Bitcoin
16,974 $

Vadonatúj játékon dolgoznak az eredeti Doom fejlesztői?

TÉMÁK:
#Játék #Konzol #PC
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A világhálón megjelent legújabb korhatár-besorolással kapcsolatos tanúsítvány alapján a Doom és a Quake eredeti fejlesztői egy új game megalkotásába kezdhettek.

A 20. század talán leghíresebb fejlesztői csapatának, az id Software-nek olyan klasszikus játékokat köszönhetünk, mint például a Wolfenstein 3D, az 1993-as Doom vagy éppen a platformerek legendás sorozatának tartott Commander Keen széria.

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

Az id Software szoftverfejlesztője, John Romero többek között a későbbi Quake programozásához is hozzájárult, amely elmondása szerint annyira jó lett, hogy gaming közben sikerült idegességében kettétörnie saját billentyűzetét.

A céget jelenleg a Bethesda Softworks tulajdonolja, amelyet 2020 év végén nem más, mint maga a Microsoft vásárolt fel a szaksajtó és a rajongók nagy döbbenetére, a meglepetésekből azonban úgy tűnik, maradt még a stúdió háza táján, ugyanis elképzelhető, hogy a közeljövőben egy VR-játékkal rukkolhatnak elő.

Az id Software az elmúlt években titokban dolgozhatott valamin, amiről a január 22-én beadott ausztrál korhatár-besorolási javaslatuk árulkodik, melyben egy virtuális valóságban játszódó komputeres game-et említenek.

A szimplán Project 2021A kódnévvel ellátott projekt 18+ besorolást kapott, a leírásában pedig extrém mennyiségű erőszak és indulatos témák, valamint profán nyelvezet szerepelnek. A Doomot minden idők legbrutálisabb FPS-ének tartják, ezért nem meglepő, hogy a készülőfélben lévő gyöngyszem is kizárólag felnőttek számára lesz majd játszható.

Korábban, egészen pontosan 2013-ban a stúdió társalapítója, John Carmack éppen azért hagyta ott a vállalatot, mert úgy érezte, nem tudna egy VR-projektben részt venni, ha erre fókuszálnának a jövőben. Mindezekből arra lehet következtetni, hogy valóban egy VR-élménnyel gazdagodhatunk az id Software jóvoltából, azt viszont nem tudni, mikor tervezik bejelenteni a nagy visszatérésüket.