Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Még több híres játékstúdiót vásárolhat fel a Microsoft

not image

Kulcsár Péter

2021. január 24. - 00:58

A redmondi techóriás gaming részlege a Bethesda felvásárlása után további világhíres videójáték-fejlesztői gárdát csábíthat el saját berkeibe.

A 2020-as év a Microsoft számára egy kifejezetten jó év volt – elég csak a következő generációs Xbox Series X/S konzolok indulására gondolnunk, vagy éppen arra, hogy sikerült megszerezniük a világ egyik legnagyobb stúdióját, a Bethesda Softworks-öt.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Mindenki ledöbbent a hír hallatán, amikor a redmondiak tavaly bejelentették, hogy megvásárolták az amerikai stúdiót. Miközben a third-party játékfejlesztők anyagi gondokkal küzdöttek a pandémia alatt, senki sem várta volna el a Microsofttól, hogy éppen a leghíresebb csapatot kaparintják majd meg, mégis így tették.

A sztori itt nem ér végét, ugyanis a kiszivárgott információk alapján úgy tűnik, hogy újabb stúdiókkal szemeznek Phil Spencerék. A BWW MediaGroup ügyvezető szerkesztője, Brad Sams elmondása szerint zárt ajtók mögött már zajlanak a tárgyalások, a megbeszéléseken pedig a Microsofton kívül az Amazon, a Google, a Sony és az EA is részt vesznek.

Mindezekből kifolyólag arra lehet következtetni, hogy a Microsoft sokkal több játékfejlesztői csapatot vásárolhat fel 2021-ben, mint azt korábban feltételeztük. Mivel a Bloober Team thriller-horrorjátéka, a The Medium exkluzív Xbox Series X/S, illetve PC címként érkezik, lehetséges, hogy őket is bekebelezheti az amerikai techóriás.

Természetesen mindenki hanyatt vágódna, ha a semmiből egyszer csak Phil Spencer előállna, és széles vigyorral az arcán közölné, hogy megkaparintották a Rockstart – ennek szinte semmi esélye, de a Bethesdával kapcsolatban is meglepődtünk, tehát tartogathat némi izgalmakat a tarsolyában a 2021-es év.

Mindenesetre elmondhatjuk, hogy idén jóval több érdekességre számíthatunk, már ami a gaming piacot illeti, legyen szó friss és ropogós next-gen címekről, vagy éppen videójáték-ipari újdonságokról.