Vadonatúj játékokat mutathat be az Xbox a következő hónapban

not image

Kulcsár Péter

2021.február.23 - 03:41

Az immáron a Microsoft berkeihez tartozó Bethesda stúdió márciusban egy nagyszabású online eseményt rendezhet meg, amelyen megannyi újdonságról kaphatunk információkat.

A redmondi vállalat azután, hogy bekebelezte a ZeniMax Mediához tartozó Bethesdát, id Softwaret és MachineGamest, jelentősen begyújtotta a rakétáit, már ami a játékfejlesztéseket illeti.

Habár a folyamatok viszonylag csendben zajlottak, a Microsoft számára egyértelmű a cél – le kell győzniük a konzolháborúban a Sony-t, ehhez pedig minden eszközt és fegyvert be fognak vetni.

A legutóbbi GamesBeat Decides podcastből kiderült, hogy az Xbox csapata állítólag egy hatalmas rendezvényt tervez lebonyolítani a következő hónapban, ami a ZeniMax Media felvásárlásához köthető. Az esemény előreláthatólag március közepén várható, addigra elvileg az ügylettel kapcsolatos minden hivatalos papír és szerződés aláírásra kerülhet majd.

A podcastben Jeff Grubb elmondta, bár nem egy Xbox Showcase szintű eventről lesz szó, így is rengeteg újdonságról kaphatunk plusz híreket, infómorzsákat, akár a Bethesda, akár a MachineGames jóvoltából.

Az esemény egyben a 2021-es E3 konferencia egyik felvezető show-ja is lehet, így talán apró ízelítőkkel és trailerekkel is borzolhatják majd a gamerek kedélyeit. Ha hihetünk a korábbi pletykáknak, akkor szó eshet majd új IP-kről, valamint sikerszériák folytatásairól is, bár azt nem tudni, éppen melyik game-re gondoltak a szivárogtatók.

A next-gen konzolok tavalyi rajtja után még van néhány game, ami nem kapta meg a tökéletes kompatibilitást Series X-re, ezért arra is számítani lehet, hogy bejelentés érkezik a Bethesdától ennek kapcsán, valamint az sem kizárt, hogy bizonyos címeket Xbox-exkluzívvá tesznek.