Újabb visszafelé kompatibilis játékok érkezhetnek Xbox Series X-re

not image

Kulcsár Péter

2021.február.19 - 05:09

Feljavított FPS-re és sokkal szebb grafikára számíthatunk azoknál a game-eknél, amelyek megkapják majd a next-gen frissítést.

Bár a Microsoft következő generációs konzoljának legfőbb ereje a benne szunnyadó AMD-chipeknek köszönhető, exkluzív játékok hiányában nehéz demonstrálni, pontosan mire is képes a gép.

Igaz, hogy az első, vérbeli exkluzivitásnak számító Halo Infinite fejlesztése javában zajlik, mégis a Series X egyes országokban toronymagasan vezeti az eladási listákat, hála a Game Pass-nak és a visszafelé kompatibilitásnak.

Miközben a PS5 esetében a Sony még gyerekcipőben jár a PS4-es visszafelé kompatibilitás terén, addig a redmondiak gaming részlege bejelentette, hogy az elkövetkező hónapokban tovább bővítik azoknak a játékoknak a listáját, melyek upgrade-elt változatát kipróbálhatjuk next-gen masinákon is.

A Far Cry 4-en és a Watch Dogs 2-n kívül rengeteg game kapott FPS-frissítést, a közeljövőben pedig még több játék eshet át ugyanezen a ráncfelvarráson. Jason Ronald, az Xbox projektmenedzsmentjének igazgatója Colteastwood YouTube-podcastjében arról beszélt, előzetes terveik szerint heti rendszerességgel kerülhetnek piacra az újabbnál újabb patchek.

Ronald konkrétan nem nevezte meg, melyik játékokról van szó, illetve azt sem hintette még el, milyen teljesítménybeli javulást szeretnének elérni, ezért csak találgathatunk, mely game-ek lehetnek a szerencsések.

Series X-en és Series S-en még a két generációval korábbi, Xbox 360-as játékokat is gond nélkül futtathatjuk, ezért a fiatalabb felhasználók is átélhetik azokat a kalandokat, amelyeken korábban az idősebb júzerek egyszer már átestek – mindezt sokkal részletesebb felbontás és gördülékenyebb játékmenet mellett tehetik meg.