Így pusztítanak el egy úthengerrel több száz bitcoinbányász számítógépet

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.július.22 - 01:40

A maláj hatóságok 1,25 millió amerikai dollár értékű kripotbányász PC-ket semmisítettek meg, mivel illetéktelenül használták őket haszonszerzés céljából.

Lekapcsoltak egy óriási bitcoinfarmot Malajziában, miután kiderült, hogy üzemeltetőik Lagzi Lajcsivá változtak, és ellopták a fenntartásukhoz szükséges elektromos áramot a szolgáltató villanykaróiról – adta hírül a Vice magazin.

A rendőrség több mint hat alkalommal tartott razziát a kriptobánya telephelyén február és április között, a rajtaütések során pedig 1 069 számítógépet foglaltak le, amit végül egy hatalmas úthenger segítségével tettek a földdel egyenlővé.

Az 1,25 millió amerikai dollár értékű eszközök megsemmisítésével sajnos azt a kárt már nem tudják visszatéríteni, amit az eltulajdonított energiával okoztak a bűnözők, a helyi szolgáltató becslései szerint mintegy 2 millió dollárral rövidítették meg őket a kriptobányászok.

Miközben Kínában szintén nekiláttak a bitcoinfarmok felszámolásának, Elon Musk pedig bejelentette, hogy többé nem lehet kriptovalutával vásárolni Teslákat, a virtuális fizetőeszközök piaca bezuhant, az év eleji meredek emelkedést követően stabilizálódott, és alacsony árfolyamon maradt a legnépszerűbb tokenek értéke.