Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,089 $

Az USA-ban elkezdtek aggódni az új koronavírus miatt, oltásokat ajánlanak

Az amerikai járványügyi hatóság azt szeretné, ha az emberek felvennék az új oltásaikat az új koronavírus miatt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Julian Myles
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Határozottan ajánlja a frissített Covid-19 elleni védőoltások felvételét az amerikaiak számára a szövetségi közegészségügyi szervezet – derül ki a szervezet tájékoztatásából.

A Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention) igazgatója, elfogadva a szervezet tanácsadóinak javaslatát helyi idő szerint kedd este arra hívta fel a figyelmet, hogy az új vakcina minden, 6 hónaposnál idősebb ember számára erősen ajánlott. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

Az is elhangzott, hogy egyes gyártók oltásai már szerdán rendelkezésre állnak, az amerikaiak többsége számára ingyenesen. Azok is térítés nélkül juthatnak hozzá, akik nem rendelkeznek egészségbiztosítással.

Ismét kötelezővé válhat a maszkviselés

A koronavírus-fertőzések és a kórházi ápolásra szorulók száma a nyár második felében növekedésnek indult az Egyesült Államokban, arra késztetve egyes iskolákat, és egyetemeket, hogy a kezdődő tanévben ismét kötelezővé tegyék a maszkviselést oktatási időben.

A Covid-19 miatt kialakult súlyos megbetegedések száma az elmúlt két évben visszaesett, de járványügyi illetékesek arra hívták fel a figyelmet, hogy a vírus következtében változatlanul minden héten több ezren kerülnek kórházba és több száz halálos áldozatot is követel a betegség.

A járványügyi központ által idézett, augusztusban megjelent közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy az amerikai felnőttek 42 százaléka biztosra, vagy valószínűre mondta, hogy beoltatja magát a frissített vakcinával. Ugyanakkor egy évvel ezelőtt, az akkori frissített oltásokat ténylegesen csak az amerikai felnőtt lakosság 20 százaléka adatta be magának.

(MTI)

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Helyszíni videó a hajnalban történt súlyos budapesti balesetről

Szombat hajnalban két autó ütközött össze egymással Budapest XVIII. kerületében, mindkét jármű totálkárosra tört.

A Manchester City egyik legjobb játékosa távozni akar

Váratlanul benyújtotta távozás szándékát a Manchester City egyik legjobb játékosa, ami komoly fejtörést okozhat Pep Guardiolának.