Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Fillérekért árulják amerikai katonák érzékeny adatait

Hatalmas összegeket kaszálnak rajta az adatbrókerek.

Fotó: unsplash | illusztráció
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

A Duke Egyetem tanulmánya szerint könnyedén megszerezhetők és értékesíthetők az amerikai hadsereg katonáinak érzékeny adatai, ami veszélyt jelent az USA nemzetbiztonságára.

Az adatokat mindössze 0,12 dollárért, azaz nagyjából 40 forintért lehet megvásárolni, ezek között nevek, egészségügyi- és banki adatok, sőt, még vallási hovatartozással kapcsolatos információk is szerepelnek – írja a Cybernews. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A több milliárd dolláros, folyamatosan növekvő adatbróker-iparág amerikaiak millióinak adatait gyűjti, rendszerezi, majd értékesíti, melyekből akár konkrét személyekre is lehet következtetni a kutatók szerint.

A tanulmány során próbavásárlásokat is végeztek, melyekből kiderült, hogy az adatokat áruba bocsátó cégek esetenként egyáltalán nem ellenőrizték a vevő személyazonosságát.

Így akár hamis adatokkal is érzékeny információkhoz lehetett jutni, annak felhasználása pedig innentől kezdve gyakorlatilag nyomonkövethetetlenné válik.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.