Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,40 Ft
Euró
393,86 Ft
Font
459,89 Ft
Bitcoin
62,385 $

Újabb rakétatesztet hajtott végre Észak-Korea

Joe Biden beiktatása óta az első katonai hadgyakorlatot végezte el a kommunista rezsim, köszönhetően annak, hogy az elmúlt hetekben ismét komoly feszültség alakult ki USA és Észak-Korea között.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2019. szeptember 11-én közreadott képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) egy nagy méretű rakéta-sorozatvető tesztelésén egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen. MTI/EPA/KCNA/KCNA
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A CNBC értesülései szerint a Kim Dzsongun által vezetett ország hadserege legalább egy ballisztikai rakétát lőtt ki, azt viszont még bennfentes informátorok sem tudták megmondani, milyen típusú fegyverről lehetett szó.

Csütörtökön a Pentagon sajtófőnöke, John Kirby nem kívánta kommentálni az eseményeket. Phenjannak ez volt az első hivatalos rakétatesztje, mióta hivatalba lépett az Egyesült Államok 46. elnöke, Joe Biden. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

Észak-Korea nemrég elutasította Washington meghívását – a megbeszélések középpontjában a denuklearizációs folyamatok lettek volna, ám Phenjan addig nem kíván tárgyalni az amerikaiakkal, amíg Szöullal közösen hadgyakorlatoznak a Koreai-félszigeten.

Múlt héten Kim Dzsongun húga, Kim Jodzsong egy figyelmeztető levelet címzett Antony Blinken államtitkárnak és Lloyd Austin védelmi miniszternek, melyben azt írta, jobb lesz, ha átgondolják a további cselekedeteiket, mert ha nem hagynak fel a tesztekkel Dél-Koreában, annak súlyos következményei lehetnek.

Soha nem volt még ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat közzétette legfrissebb adatait.