Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Újabb klublegenda ülhet a Barca kispadjára Xavi távozása után

Sajtóhírek szerint kijelölték Xavi utódját, a hivatalos bejelentésre azonban még várni kell.

...svg content...Recife, 2014. június 24. A mexikói Rafael Marquez, miután gólt szerzett Horvátország ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság A csoportjának harmadik fordulójában a recifei Pernambuco Arénában 2014. június 23-án. (MTI/EPA/Chema Moya)
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Az már korábban biztossá vált, hogy Xavi nyáron távozik a Barcelonától, ettől az elhatározásától az sem tántorította el, hogy csapata az elmúlt hónapokban egyre jobb formába lendült, a múlt héten pedig idegenben győzték le a BL negyeddöntőjében a PSG-t.

A klub egykoron meghatározó játékosa alaposan megindokolta távozása okát, többek között azzal is érvelt, hogy nem értékelik kellőképp a munkáját. Hozzátette azonban, hogy az osztályzatokat a szezon végén osztják ki, mondatai pedig az elmúlt hetekben nyertek értelmet. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Xavi a Villarreal elleni 5-3-as vereséget követően jelezte döntését, utána azonban valósággal megtáltosodott a katalán gárda. Mostanra már stabilan a második helyen állnak a La Ligában, a Bajnokok Ligájában pedig nagy esélyük van arra, hogy a legjobb négy közé jussanak, ami rég nem látott eredmény lenne a Barcától.

A klubvezetés azonban így is kénytelen Xavi utódlásával foglalkozni, és állítólag már több nagy névről – köztük Ruben Amorim, vagy a brightoni meglepetésedző, Roberto De Zerbi elcsábításáról is letettek a magas költségek miatt. A német válogatott menesztett edzője, Hansi Flick is szóba került, ő azonban meglehetősen sokat kér ahhoz képest, hogy miként távozott Németország kispadjáról – írja a 90min.

Így a hírek szerint Rafael Marquez az első számú jelölt. Az egykori mexikói válogatott 2003 és 2010 között játsztott is a Barcelonában, és mellette szólhat, hogy jelenleg is a Barcelona B edzője, tapasztalata tehát bőven van, ráadásul Xavival is jó kapcsolatot ápol, így tovább kamatoztathatja elődje tapasztalatait.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

Rekordszámú független jelölt indul a júniusi önkormányzati választásokon

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint a júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelölt vesz részt, akik közül többségük, 6297 függetlenként indul.

Napokon belül ismertté válhatnak a közmédiás EP-vita részletei

A közmédia jövő héten, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatja az Európai Parlamenti listát állító szervezeteket az általa tervezett vita részleteiről.