Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Új funkciót tesznek elérhetővé a Messengerben, hasonló a facebookos csoportokhoz

Akár ötezer tagot is számlálhatnak a nyilvános csoportok.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

Már megkezdődött a Közösségek funkció hullámokban való elérhetővé tétele a Facebook Messenger csevegőben. Az újdonság által legfeljebb ötezer tagot számláló, nyilvánosan működő, közös érdeklődési kör által összekötött közösségek hozhatóak létre. Ez tulajdonképp a facebookos csoportok megfelelője a Messengerben, bár kevesebb funkciót kínál – írja az Origo.

„Létrehozhatsz a Messengerben egy külön közösséget a közös érdeklődési körrel rendelkező emberek számára. Ezeket a közösségeket közösségi adminisztrátorok kezelik. Bárki rájuk találhat a Messengerben, és csatlakozhat hozzájuk. Nem azonosak a Facebook-csoportokkal, és nem tartalmazzák ugyanazokat a funkciókat, mint a Facebook-csoportok” – áll a hivatalos leírásban. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

„Mivel a Messengerben létrehozott közösségek nyilvánosabb beszélgetéseket tesznek lehetővé, az esetükben nem a Messengerben küldött személyes üzenetekre vonatkozó, hanem a Facebook-csoportokhoz kapcsolódó közösségi chatekre érvényes adatvédelmi irányelvek alkalmazandók. Fontos tudni például, hogy a közösséged minden jelenlegi és jövőbeli tagja láthatja a chat tartalmát, illetve hogy a Meta felülvizsgálja a tartalmat a Közösségi alapelvek alapján” – teszik hozzá.

Korábban azt is megírtuk, hogy újdonsággal rukkolt elő a Meta az Instagramon, ami miatt sokan felháborodtak. De olyanok is voltak, akik kijelentették, hátat fordítanak a platformnak, ha ezt az újítást valóban bevezetik. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy a Meta megszünteti a Workplace alkalmazást: inkább az AI-ra és a metaverzumra összpontosít a gigavállalat.