Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,99 Ft
Euró
396,51 Ft
Font
470,96 Ft
Bitcoin
67,059 $

Ügyvédhez fordultak a Nemzeti Színház megsérült színészei

Azóta sem kapták meg azt a kártérítést, ami megilleti őket, így jogi segítséget kértek.

...svg content...Fotó: MTI/Soós Lajos
Baleset

Koós Alexandra

Szerkesztő

Már több mint négy hónapja, hogy Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó három métert zuhantak a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadása alatt a díszletben. A sérülteket azonnal kórházba szállították, ahol műtétre került sor, később pedig hazatérhettek, ám a felépülésük még nem ért véget, egyelőre még nem térhetnek vissza a színpadra. Az ügy vizsgálta pedig azóta is tart, amely miatt a művészek kártérítését – amely becslések szerint több milliós nagyságrendű – sem utalták eddig.

Az összeg minden bizonnyal jól jönne nekik, hiszen súlyos – és lehet, hogy maradandó – sérüléseik miatt még mindig orvosi kezelésre szorulnak. A Blikk úgy tudja, Júlia azóta is mankóval jár, Ottó pedig a keze miatt hetente háromszor rehabilitációs foglalkozásokon vesz részt, s a felépülésük még hónapokig is eltarthat. Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója pedig néhány napja arról beszélt, hogy a balesettel kapcsolatos minden ügy folyamatban van.

Hozzátette, ez vonatkozik a rendőrségi vizsgálatra és a sérült művészek biztosítására is. Továbbá a lap információi szerint Júlia és Ottó is jogi segítséget kért, képviselőik és a teátrum jogi képviselője közösen próbálják elérni azt, hogy a két színész mielőbb megkaphassa az őket illető kártérítést. A Blikk megkeresésére a színésznő jogi képviselője egyelőre nem kívánt nyilatkozni, ám a színész ügyvédje, dr. Borbély Zoltán elmesélte, hol tart az ügy.

„Az eset egyértelműen üzemi baleset volt, ami egy színházban is előfordulhat. A munkabalesetnél objektív a felelősség. Mi nem tekintünk ellenségként, de még ellenfélként sem a munkáltatóra, hisszük, hogy korrekt, jogszerű, emberséges egyezség születik majd. Egy pillanatig sem akarjuk, hogy jogi perpatvar legyen, a legfontosabb, hogy mind a két színész gyógyuljon meg, amint lehet, és ehhez megkapjanak minden segítséget, amibe beletartozik az anyagi is” – fogalmazott.

A szakember végül még azt is hozzátette: „Egyikük sem akar maradandó fogyatékossággal élni, a cél, hogy mind a ketten minél hamarabb visszatérhessenek a színpadra. Békében és egyetértésben zajlik a közös munka, folyamatos kapcsolatban vagyunk a Nemzeti Színház jogászával, aki nagyon együttműködő, akárcsak a többi színházi kolléga”.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.