Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,44 Ft
Euró
392,16 Ft
Font
457,89 Ft
Bitcoin
60,988 $

Súlyos balesete óta először szólalt meg a Nemzeti Színház színésze

Mint mondta, mindenféle komplex kezelést kap, „amit csak meg tudnak tenni a sérült részek, sebek és egyebek kezelésére”.

Fotó: Horváth Lajos Ottó színművész a Nemzeti Színház 2023/24-es évadáról tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2023. május 26-án. MTI/Hegedüs Róbert
Baleset

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, közel három hónappal ezelőtt balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház színészei, akik a Rómeó és Júlia című előadás közben mintegy három métert zuhantak. Az ügy vizsgálata azóta is tart, s amíg a hatóságok nem jutnak eredményre, a művészek kártérítését sem utalják. Az incidenst követően mindkettőjüket kórházba szállították, majd műtétre került sor, felépülésük azóta is tart.

Egyelőre úgy néz ki, leghamarabb márciusban állhatnak majd újra színpadra. Horváth Lajos Ottó pedig nemrégiben interjút adott az Indexnek, amelynek során arról is szó esett, hogy érzi magát és hogyan telnek a napjai. „A körülményekhez képest jól vagyok. A sajtóban megjelent már, hogy a sérüléseink végtagsérülések, az enyém kéz- és lábsérülés. Ezeket igyekeznek a megfelelő szakemberek megfelelően kezelni, hogy helyrejöjjenek” – árulta el. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Majd azzal folytatta: „Hosszú folyamat lesz ez, minimum fél év, de lehet, hogy hosszabb. Ez majd fél év múlva kiderül. A civil életemben most igazából ez a fő tevékenység, hogy erre figyelek, ez folyamatos elfoglaltságot jelent a nap nagy részében”. Hozzátette, mindenféle komplex kezelést kap, „amit csak meg tudnak tenni a sérült részek, sebek és egyebek kezelésére”, s a szakemberek szerint alsó hangon fél év, amire valami olyasmi tapasztalható, aminek már a színész is örülni fog.

„Ha nem, akkor lehet, hogy egy kicsit több idő kell” – jegyezte meg. Elmondása szerint valószínű, hogy most egy huzamosabb ideig nem fog tudni visszatérni a színpadra olyan formán, hogy úgy tudja ellátni a munkát, ahogy azt szeretné. Akár abban a tekintetben, hogy ne csorbuljon a színházi játék, akár abban, hogy erre tudjon koncentrálni.

„Mert jelen pillanatban nem igazán tudok másra koncentrálni, mint hogy a sérült kezemmel, lábammal foglalkozzam, annyira lefoglal, annyira vigyázni kell rá. Úgyhogy így nincs értelme. Amikor az ember nincs ott száz százalékig, akkor azt nem lehet csinálni” – jelentette ki Horváth. Szász Júlia kapcsán hozzáfűzte, néha felhívják egymást telefonon. „Hála istennek már ő is jobban van, ő is azzal tölti az idejét, hogy minél előbb meggyógyuljon” – fogalmazott.