Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

Még nem kaptak kártérítést a Nemzeti Színház megsérült színészei

Az értesülések szerint amíg nem zárul le a nyomozás, a kártérítésüket sem utalják.

Fotó: MTI/Soós Lajos
Baleset

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mintegy három hónapja történt, hogy balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó: közel három métert zuhantak a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadása közben. Az ügy vizsgálata azóta is tart, ám hiába érdeklődnek a társulati tagok vagy a két megsérült színész, nem kapnak semmilyen információt.

A Blikk információi szerint amíg a hatóságok nem jutnak eredményre, a művészek kártérítését sem utalják. „A nyomozás továbbra is folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt” – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a lap megkeresésére. A minisztériumi vizsgálat, amely korábban már lezárult, nem talált felelőst – jegyzik meg a cikkben. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A lap a Nemzeti Színház sajtóosztályánál is érdeklődött a vizsgálat állásáról, ám ezúttal sem kaptak választ. Míg Szász és Horváth egyik kollégája elárulta, a színészek jelenleg az alapfizetésükből, valamint a tartalékaikból élnek, de a családjuk is támogatja őket, amelyre jelen helyzetben szükségük van, hiszen márciusig minden bizonnyal munkába sem tudnak állni.

„A családjuk is segít nekik anyagilag, hiszen a kezelések egy része, amikre járniuk kell a sérüléseik miatt, pénzbe kerül” – magyarázta. Egy másik színházi bennfentes pedig azt mondta, a színész egyáltalán nem akar beszélni a történtekről, s rettentően aggódik a sérült keze miatt, hogy valaha tudja-e még használni.

Az ugyanis nem úgy gyógyul, ahogyan azt várták. A színésznőben viszont megvan a szándék arra, hogy idővel majd elmeséli, hogyan élte meg a balesetet és a felépülését, egyelőre azonban képtelen erre, megrázóak voltak számára a kórházban töltött hetek és a sok kétség. Úgy tudni, Szász Júlia a lábán szenvedett sérüléseket, Horváth Lajos Ottó pedig a kezén.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.