Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Tuchel szerint jogosan kritizálják a Bayernt, rutinjuk segíthet rajtuk az Arsenal ellen

A bajnokság szinte már biztosan elúszott, most a Bajnokok Ligájában is nagyon kemény feladat vár a Bayern Münchenre.

...svg content...MTI/EPA/ANNA SZILAGYI
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Bundesliga-elsőségre már csupán matematikai esélye van a Bayern Münchennek, Thomas Tuchel csapatának pedig egyre inkább hátrafelé kell nézegetnie a tabellán, hiszen az előző két fordulóban elszenvedett vereség miatt az ezüstérem is veszélybe került.

Az évtizedes Bayern-egyeduralmat követően a klub jövőképe most jóval bizonytalanabbnak tűnik, mint a korábbi években, a Bajnokok Ligájában azonban még talpon vannak a bajorok, és nem is akárki ellen kell bizonyítaniuk kedd este. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Thomas Tuchel együttese ugyanis kedd este a Premier League-et vezető Arsenalhoz látogat, amely hosszú idő után bizonyíthat újra a legrangosabb kupasorozatban, a motivációjuk épp ezért érthető módon az egekben van. Mindkét csapat nehezen jutott tovább a legjobb nyolc közé, Tuchel pedig úgy véli, hogy a rutin lehet a legerősebb fegyverük az Ágyúsok ellen:

„Jogosan kritizáltak minket a kupában és a bajnokságban nyújtott teljesítményünk után. Ezt elfogadjuk. A teljesítményünk egyszerűen nem volt olyan, mint amit elvárnánk magunktól. A Bajnokok Ligájában viszont végig magas színvonalon játszottunk” – fogalmazott Tuchel a találkozó előtti sajtótájékoztatón.

„Az Arsenal jelenleg a legjobb csapat a Premier League-ben, minden statisztika ezt bizonyítja. Fantasztikus formában vannak, Arteta átformálta a klubot. Nekünk viszont több tapasztalatunk van a Bajnokok Ligájában, és ezt szeretnénk az előnyünkre fordítani” – idézte a Bayern München edzőjét az ESPN.