Toronymagasan vezet a Fidesz az ellenzékkel szemben

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 26. - 13:37

A Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet legutóbbi felmérése alapján mérsékelt ütemben ugyan, de tovább nőtt a kormánypárt támogatottsága.

Az ATV hírportál összegzéséből kiderült, a Fidesz 1 százalékkal javított helyzetén, a legutóbbi mérést követően 34-ről 35 százalékra nőtt a támogatottsága, míg a biztos választók 50 százaléka tenné le a voksát a jelenlegi kormánypárt mellett.

A második legnagyobb ellenzéki pártra, a Demokratikus Koalícióra a választópolgárok 12 százaléka szavazna, míg a Jobbikra 11 százalék, az MSZP-re és a Momentumra 5-5 százalék, a Párbeszédre és az LMP-re 2-2 százalék, a Kétfarkú Kutyapártra és a Mi Hazánk Mozgalomra pedig 1-1 százalék.

A pártnélküliek aránya továbbra is 25 százaléknak bizonyult. A biztos pártválasztók körében 17 százalékkal a DK áll a második helyen. A harmadik a Jobbik, 13 százalékkal. Ebben a körben az MSZP-nek 6 százalék, a Momentum 5-öt tudhat magának. Az LMP-t, a Párbeszédet, a Mi Hazánkat és a Kétfarkú Kutyapártot az aktív szavazók 2-2 százaléka támogatja.

A hat együttműködő ellenzéki párt és a Fidesz KDNP listái között továbbra is rendkívül szoros a verseny, június óta változatlan méretűek maradtak a táborok: az ellenzék megtartotta a 39, az Fidesz-KDNP a 37 százalékos támogatottságot. Ezek az adatok azt is mutatják, hogy a páros versengés hatására mindkét politikai tömbhöz csatlakoznak újabb támogatók.