Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

Török-szír földrengés: videón a magyar csapat indulása

Fotó: YouTube/Katasztrófavédelem Hivatalos
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A magyar csapat már a helyszínen van, a következő napokban Törökországban fognak dolgozni a halálos földrengés miatt.

Magyarország azonnali segítséget ajánlott fel Törökországnak a hétfő hajnali földrengést követően. Azóta kiderült, hogy ezrek vesztették életüket a romok alatt, és várhatóan ez a szám lényegesen nagyobb lesz.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Rövid időn belül a magyar mentőalakulat is útra kelt, hogy minél hamarabb segíteni tudjanak a mentésben és a kutatásban. A tapasztalt és profi magyar szakemberek óriási segítséget fognak jelenteni, számos emberéletet menthetnek meg.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is üzent a magyar mentőcsapatnak, mely időközben megérkezett Törökországba. A török állam február 6-én kért segítséget az EU Vészhelyzeti Reagálási és Koordinációs Központján keresztül.

Magyarország a HUNOR Mentőszervezetet 50 fővel, 2 keresőkutyával ajánlotta fel, amely az ENSZ Nemzetközi Kutatás és Mentési Tanácsadó Csoport (INSARAG) minősítéssel rendelkezik – tudhattuk meg a Katasztrófavédelem tájékoztatójából.

Tagjai 10 napon keresztül 24 órás munkavégzéssel, 2 váltásban, teljesen önellátó módon képesek étel, ital, fűtés, víz, szállás, energia és üzemanyag igénylése nélkül dolgozni. Látván a helyszíni felvételeket, nagyon sok dolga lesz a csapatank.

Szíriában is nagy a káosz, ahol ráadásul az ISIS terroristacsoport legkevesebb 20 fogja megszökött az egyik börtönből. A szíriai helyszínen is sok százan vannak még a romok alatt, akiknek egyre kevesebb lehet az esélyük.