Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Orbán Viktor a Törökországba indult mentőcsapatnak üzent

Fotó: A Baptista Szeretetszolgálat Törökországba induló speciális mentőcsapatának egyik keresőkutyája a Liszt Ferenc-repülőtéren 2023. február 6-án. A HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és egy sürgősségi ellátást végző egészségügyi csoport, összesen 19 fő 7 mentőkutyával és mintegy 2 tonnás felszereléssel Törökország földrengés sújtotta térségébe indult. MTI/Lakatos Péter
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Időközben megérkezett a magyar mentőcsapat a helyszínre, ahol nagyon fontos feladatot fognak ellátni a következő napokban.

A helyzet továbbra is több mint súlyos Törökországban és Szíriában a hétfő hajnali földrengéseket követően. Ezrek vesztették életüket, és továbbra sem tudni, hogy összesen hány áldozata lesz a természeti katasztrófának.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Egyrészt még százával vannak a romok alatt, másrészt rengetegen gfkerültek kórházba. Szakértői vélemény szerint két-három évig is tarthatnak az utórengések a nagy földrengést követően, ami kegyetlen erővel csapott le.

A drónfelvételeken is tisztán látható a pusztítás mértéke, és sajnálatos módon a mentőegységek nem mindenhova tudtak eljutni. Korábban beszámoltunk róla, hogy elindult a magyar mentőcsapat, melynek kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök is reagált.

„Magyarország segít. Megérkezett a Hunor mentőcsapat Törökországba.” – írta a posztjában Orbán Viktor a Facebook oldalán. A csapat tehát már a helyszínen van, és várhatóan sok életet menthetnek meg a szaktudásukkal.