Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Drónfelvételen a törökországi mentési művelet a pusztító földrengés után (videó)

Fotó: MTI/AP/Halil Hamra
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Törökországot és Szíriát hétfő reggel ért 7,8-as erősségű földrengés halálos áldozatainak száma folyamatosan emelkedik, miközben a mentők és a civilek megállás nélkül a romok alatt rekedtek mentésén munkálkodnak.

Törökországot és Szíriát hétfő reggel egy 7,8-as erősségű földrengés rázta meg, majd nem sokkal utána egy 7,5-ös erősségű rengés is történt, azóta pedig a hivatalos adatok és az amerikai földtani intézet szerint legkevesebb 120 további utórengés történt.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

Mindkét országban folyamatosan emelkedik a halálos áldozatok száma, miközben a mentők és a civilek közösen azon dolgoznak, hogy kimentsék az embereket, akik a romok alatt rekedtek.

Törökországban legkevesebb 2000 épület semmisült meg, és a legfrissebb adatok szerint a halálos áldozatok száma az országban meghaladta az 1500 főt, miközben közel 10 ezer ember megsérült.

Az alábbi drónfelvételen is látszik, hogy mekkora pusztítást végzett a földrengés, s látni azt a több száz embert, akik azon munkálkodnak, hogy kimentsék a bajba jutottakat a törmelék alól: