Tízezren felmondtak a tokiói olimpián dolgozó önkéntesek közül

Munkások dekorálják a tokiói új Nemzeti Stadion körüli kerítést Tokióban 2021. június 1-jén. Itt rendezik a koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékok megnyitó ünnepségét. MTI/AP/Eugene Hoshiko
not image

Kolláth Benjámin

2021. június 3. - 14:35

Újabb csapást szenvedett el a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint idén nyáron mindenképpen megrendezésre kerülő esemény.

A tokiói olimpia és paralimpia lebonyolításában való segítségre jelentkező 80 ezer önkéntesből tízezren mondták le eddig a részvételt, írta meg a Reuters a szervezőkre hivatkozva szerdán.

Az eredetileg tavaly nyárra tervezett játékokat akkor a koronavírus-járvány miatt kellett elhalasztani, idén július 23-án azonban mindenképpen elrajtolnak, jelezte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

A közelmúltban több felmérés is készült a témában és a megkérdezettek nagy része ellenzi, hogy a járvány alatt megtartsák az olimpiát.

A szigetországban ismét nőnek az esetszámok, emiatt több prefektúra is úgy döntött, hogy nem fogja beengedni az olimpiai lángot az országban körbevivő váltót a területére.