Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Meglepő felfedezés – több tucat aktív vulkán található a Vénuszon

not image

Nagy Noel

2020. július 25. - 08:04

Egy új tanulmány eredményei szerint a Vénuszon még az eddigi tudomásaink szerint is elviselhetetlenebb hőmérséklet lehet, köszönhetően néhány tucat jelenleg is aktív vulkánnak.

Egy új tanulmány eredményei szerint a Vénuszon még az eddigi tudomásaink szerint is elviselhetetlenebb hőmérséklet lehet, köszönhetően néhány tucat jelenleg is aktív vulkánnak.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Egészen biztosan nem a Vénusz lesz az a bolygó, ahova a Föld tönkretétele esetén költözni fogunk. Az emberi szervezet számára elképesztően mérgező a légköre, valamint olyan magasak a hőmérsékletek, hogy szó szerint az ólom is megolvad a bolygón.

Ezen felül úgy tűnik, még súlyosabb lehet a Napunkhoz második legközelebb lévő bolygó felszínén uralkodó hőmérséklet, mint ahogyan eddig a tudományos világ gondolta. A legújabb kutatások szerint ugyanis a bolygó legalább több tucat aktív vulkánnak ad otthont, amik folyamatosan kénkövet lövelnek ki magukból a környezetbe.

https://liner.hu/bamulatos-modon-tulelte-egy-csillag-a-szupernova-robbanast/

Laurent Montesi, a Marylandi Egyetem geológusa elmondta, ez az első alkalom, amikor a tudományos világ rá tudott mutatni a bolygón lévő ősi és még mindig működő vulkánokra. Montesi kiemeli, az elképzelhető, hogy a vulkánok éppen alvó állapotban vannak, de egészen biztosnak tűnik, hogy nem haltak el.

„Ez a tanulmány teljes mértékben megváltoztatja azt, ahogyan a Vénuszra eddig tekintettünk. Eddig úgy gondoltunk a bolygóra, mint egy relatíve inaktív planéta, most viszont az nyert bizonyosságot, hogy a belsejében most is aktív tevékenység zajlik, ami számos aktív vulkánt életben tud tartani”, tette hozzá.

Elméletileg azok a bolygók, melyek geológiai értelemben rendkívül aktívak és nagyon forró belső maggal rendelkeznek, jobb jelöltek lennének egy potenciális élhető bolygónak, de a Vénusz esetében nem igazán lehet erről beszélni, ugyanis azon ritka bolygók egyik, amely nem tudja létrehozni saját maga mágneses mezejét.

https://liner.hu/rendkivul-ritka-tengeri-elolenyt-fedeztek-fel/