Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Terrortámadást akartak végrehajtani egy templom ellen Oroszországban

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sikeres akciója akadályozta meg, hogy újabb terrortámadás történjen Oroszország területén.

...svg content...Fotó: Az orosz Nemzeti Terrorellenes Bizottság (NAK) videójáról készített képen a Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az FSZB tagjai terrorellenes műveletben vesznek részt a dagesztáni Derbentben 2024. június 23-án. Terroristák fegyveres támadásokat hajtottak végre a kaukázusi orosz tagköztársaság, Dagesztán három településén, a rendfenntartó erők több mint tizenöt tagja és több polgári személy életét vesztette. A rendfenntartók hat támadót likvidáltak. MTI/EPA/Nemzeti Terrorellenes Bizottság
Ázsia

Kiss László

Szerkesztő

Az elmúlt időszakban több terrortámadás is történt Oroszországban, így a hatóságoknak még inkább résen kell lenniük. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) most épp egy ortodox templom elleni merényletet akadályozott meg Majkop városában. Kiderült, hogy az közép-ázsiai származású gyanúsított, aki az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezetének hű követője, két emberrel akart végezni.

A templom papját és az őrt tervezte meggyilkolni, majd felgyújtotta volna a templomot. Nemcsak felderítette a terepet, hanem ki is dolgoztak a tervet, majd házilag gyártott gyújtószerkezeteket rakott össze. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Többek között az volt a terve, hogy a támadásról készített felvételeket megosztja az interneten, és külföldre szökik. Ez nem történt meg, elfogták és miután számtalan bizonyíték van ellene, illetve beismerő vallomást is tett, súlyos büntetésre számíthat.

Ezzel most az FSZB egy újabb veszélyes személyt vont ki a forgalom, aki ártatlan embereket gyilkolt volna meg. A hatóságok folyamatosan figyelik a gyanús személyeket, és nem egy beépített emberük van, akik fontos információkat adhatnak át a terroristákról.

Liner/MTI

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.