Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

További Hírek

Sőt, a mentális egészségük kapcsán sem vélekednek túl pozitívan: mindössze 15 százalék nevezte azt kiválónak.

Az Ausztrál Öngyilkossági Kutató és Megelőző Intézet (AISRAP) kutatóinak friss tanulmánya szerint a YouTube-ot gyakrabban használók körében magasabb eséllyel alakul ki magány, szorongás és depresszió.

A hallgatók 55,3%-a vallotta, hogy a lelki állapotának a covid okozta megbetegedéshez, a szorongáshoz, a szülőkkel való kényszerű összeköltözéshez vagy egyéb életeseményhez van köze.

A szakmai vezető szerint a gyerekeknek leginkább arra van szükségük, hogy segítséget, megértést és megnyugvást hozó válaszokat kapjanak.

A 79 éves elnök az Egyesült Államok legidősebb elnökeként került az ország élére, ám egyre több a kritikus és aggódó hang az elnök körül, sokan pedig megkérdőjelezik az elnök indulását a következő választásokon.

A férfiak esetében különösen dráma emelkedés látható a KSH statisztikái alapján, korosztályok szerint azonban még nem tették közzé az adatokat.

Gulyás Gergelyt Ujhelyi István szocialista EP-képviselő és az oktatási érdekképviseletek keresték meg a járvány oktatásra gyakorolt hatásaival kapcsolatban.

Jelentősen romlott egyetemi hallgatók mentális egészségi állapota a koronavírus-járvány ideje alatt, és egyelőre nem látni a depresszió és a szorongás végét.

A koronavírus-világjárvány súlyosan érintette a gyermekek jogait világszerte, és ha a kormányok nem cselekszenek, “generációs katasztrófát” kockáztatnak a fiatalok számára egy emberi jogi szervezet szerint.

Egy friss kutatás eredményei szerint az Egyesült Királyságban élő férfiak csaknem fele küzd negatív tesképpel, amely a mentális egészségüket is befolyásolja.