Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,812 $

További Hírek

Vasárnap 26 embert vettek őrizetbe Svédországban, miután erőszakos összecsapások törtek ki a rendfenntartó erők és a tüntetők között, valamint 3 embert sebesítettek meg a figyelmeztető lövések.

A konzervatív iszlám országban halállal büntetik a blaszfémiát, és gyakoriak az ezzel vádolt emberek ellen irányuló támadások.

Szabadon bocsátása korábban is került már fegyveres követelések középpontjába.

A dzsihadisták háborúja tovább folytatódik a nők szabadsága ellen.

A tálibok nyugati ruhák viselése miatt verik az afgán fiatalokat – jelentették, miközben Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter elismerte, hogy volt néhány "kemény összecsapás" a tálibok és a Kabulból menekülni próbálók között.

Közel másfél év után sem javult a helyzet, az iszlámot kritizáló kamaszlány fenyegetői nem álltak le, hiába tart még a mai napig is a per, melyben az ügyet szeretnék tisztázni.

Amennyiben be tudják bizonyítani bűnösségét, úgy akár 10 évet is kaphat az a 21 éves kecskeméti egyetemista, aki áttért az iszlám vallásra, majd egy merényletet tervezett.

Feljelentette a rendőrségen a saját szüleit egy volt szélsőséges iszlamista, és azzal vádolta meg őket, hogy gyermekkorától kezdve radikalizálták.

A francia parlament egyhangúlag elfogadta a hidzsáb, a burkini és a hozzájuk hasonló, női testet elfedő ruhák nyilvános helyeken való viseletét a 18 év alatti fiatalok esetében.

Az alpesi országban a mai népszavazáson dönthetnek arról, hogy a jövőben köztereken és nyilvános helyeken viselni lehessen-e a nők arcát és testét elfedő hidzsábot és burkát, valamint a tüntetőkön gyakran látható símaszkot és bandannát.