Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

Késes támadás történt Németországban a nyílt utcán, egy rendőrt is megkéseltek

Egészen közelről vették videóra a támadást, ahogyan egy ismeretlen férfi hatalmas késsel a kezében megtámadja az embereket, köztük egy rendőrrel, akivel szintén végezni akart.

...svg content...Fotó: Unsplash/Markus Spiske
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Több videó is készült az egyelőre azonosítatlan elkövetőről, egy szemüveges, szakállás férfiről, aki késsel a kezében követte el a brutális támadást Németországban. Többek között az iszlám-kritikus Michael Stürzenbergert is megtámadta, majd egy rendőrt is megszúrt, egyértelműen gyilkossági szándékkal.

Végül a rendőrök lelőtték a támadót, melynek kapcsán Stefanie Kizina a Pax Europától (BPE) azt mondta, ez nem támadás volt, hanem terrorcselekmény. Hozzátette, a támadás még az eseményük előtt történt, de akkor már voltak páran a helyszínen, és többen végignézték, ahogyan a támadó nekiront az embereknek. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A mannheimi piactéren történt a támadás 11 óra 35 perc körül. Nem sokkal a késelés után a szemtanúk megpróbálták megállítani a késes támadót, aki elszaladt, majd rátámadt egy rendőrre, és nyakon szúrta. Végül egy másik tiszt a szolgálati fegyverével rálőtt, aki egy helyszíni biztosítás miatt volt közel a társával. A videón tisztán látni, ahogyan a támadó szánt szándékkal a rendőr nyakába szúrja a kést két alkalommal, majd eldördült a lövés, és hirtelen a földre rogy.

A jelek szerint a támadó kifejezetten Stürzenbergerrel akart végezni, de megvadult, és a földön fekve is szúrásokat akart bevenni. Végül egy golyó állította le, és úgy tudni, összesen hárman sérültek meg, köztük egy rendőrrel, akit szintén kórházba szállítottak. Ő az a rendőr, akit kétszer nyaktájékon szúrt a támadó, súlyos sérüléseket okozván ezzel.

A Bild szerint megtámadott német konzervatív politikus és iszlámellenes aktivista Stürzenbergert a lábán és az arcán érte szúrás, aki sürgősségi operáción esett át, de a jelek szerint nincs életveszélyben. Ez már a második súlyos támadás vele szemben, 2022-ben egy muszlim arcon ütötte Bonnban.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.

Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A magyar miniszterelnök is mély együttérzését fejezte ki a történtek miatt, amiben egy 61 éves rendőr vesztette életét.