Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Távozott a börtönből Dani Alves, előteremtette az egymillió eurós óvadékot

Az már korábban eldőlt, hogy elfogadták az óvadék kérelmét, ám az összeg egészen mostanáig nem állt rendelkezésre.

MTI/EPA/Quique Garcia
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Éppen ezért a szexuális erőszak vádjában bűnösnek talált, februárban négy és fél évre ítélt Dani Alves egészen hétfőig börtönben maradt. Védői azonban mostanra letették az óvadékot, így elhagyhatta a Barcelona közelében található börtönt – számolt be róla az ESPN.

Alves helyi idő szerint nem sokkal délután fél öt előtt, ügyvédje kíséretében távozott a börtönből, miután letették érte az egymillió eurós óvadékot. Így egészen addig szabadlábon lehet, míg a nemi erőszakkal kapcsolatos ítélet fellebbezésének eredményére várnak. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A hírek szerint Alves és védője az összeg előteremtésének különböző lehetőségeit vizsgálta az elmúlt napokban, és már pénteken teljesítették a kifizetést. Hétfőn a bíróság megerősítette az összeg beérkeztét, ez pedig felgyorsította az eseményeket, így hamarosan kiengedték.

Ahhoz, hogy Alves szabadlábra kerülhessen, az óvadék letétele mellett át kell adnia brazil és spanyol útlevelét a hatóságoknak, emellett megtiltották számára, hogy elhagyja Spanyolországot. Az egykori labdarúgó nem veheti fel áldozatával a kapcsolatot, valamint hetente jelentkeznie kell a bíróságon.

A döntés komoly felzúdulást váltott ki, a labdarúgót tiltakozók várták az intézménynél, az áldozat ügyvédje, Ester García pedig „botrányosnak” nevezte az döntést. Mint mondta, „ez az igazságszolgáltatás a gazdagok számára”. Dani Alves és Robinho ügyéről a brazil labdarúgó-szövetség elnöke néhány napja úgy vélekedett, hogy országuk sportjának legundorítóbb fejezete zárult le az ítélettel.