Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Ők azok, akiknek lételemük a tanulás

Van, aki számára a fejlődés és a tanulás nem feladatot jelent, hanem valami olyasmit, ami előre viszi az életben és folyamatos motivációban tartja, ezáltal szívesen szánja rá a szabadidejét is.

...svg content...Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A tanév már hivatalosan véget ért, hamarosan pedig az érettségi időszakkal is ez történik, ami a diákok számára azt jelenti, hogy kezdetét veszi a nyár. Van, aki pihenéssel, a barátokkal és a családdal szeretné tölteni ezt az időt, nyaralni menni, bulizni, élvezni a semmittevést. Más inkább munkába áll, hogy a nyári szünet alatt némi pénzt tudjon keresni, és megvehesse magának azt, amit már régóta kinézett.

Az talán már kevesekre jellemző, hogy ezt az időszakot is szívesen szánják a tanulásnak, ám kivételek persze mindig vannak. Az egyik ilyen a Kos, akinek lételeme, hogy újabb és újabb kihívásokat találjon, s magára a tanulásra is így tekint. Szereti bővíteni a tudását, és még inkább élvezi, amikor megcsillogtathatja azt – írja az nlc.hu a pinkvilla.com cikke alapján. Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

Ha számonkérésről vagy vizsgáról van szó, egyáltalán nem aggódik, sőt, örömmel néz elébük, mivel ezek is csak tovább motiválják őt, hogy fejlődjön, kitartson. Mindemellett az is ösztönzi, hogy a legjobb osztályzatokat, a lehető legmagasabb pontszámokat szerezze meg, ha pedig valamiféle kitüntetést, díjat, esetleg ösztöndíjat is elnyerhet, megállíthatatlan lesz.

De a Skorpió számára is egyfajta szenvedély a tanulás. Ha nem kap közvetlen segítséget ebben, azt sem bánja, könnyeden elboldogul bármiben. Akár teljesen önállóan, autodidakta módon is képes elsajátítani bizonyos ismereteket, illetve elmélyülni egy-egy tudományban. Rövid idő alatt magába tud szívni temérdek mennyiségű információt, ami még a későbbiekben is a hasznára lehet.

Ha pedig e jegy szülötte rákattan egy témára, nincs szüksége különösebb külső impulzusokra ahhoz, hogy hosszabb távon is megőrizze iránta a lelkesedését. Sőt, a tanulást gyakran kifejezetten intim folyamatként éli meg, amely által jobban becsüli, ha ilyenkor senki sem zavarja, s elvonulva a gondolataiba mélyedhet.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.