Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Szuperkupa: még kapust is cserélt a Chelsea a döntőben, övék a trófea

Fotó: Twitter/Chelsea FC
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 11. - 23:49

Nem lehet azt mondani, hogy a Chelsea a legerősebb felállásával szállt volna harcba a Villarreal ellen, akik azonban a lehető legerősebb kezdőjükkel léptek pályára.

Szerda este rendezték meg a Szuperkupa döntőjét a Chelsea és a Villarreal között, akik a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát nyerték meg. A britek a Manchester Cityt győzte le a fináléban, míg a spanyolok a Manchester Unitedet múlták felül.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

A helyszín a Windsor Park volt, és nagyközönség előtt, ami sokat dobott a hangulaton. A Chelsea nem a legerősebb csapatát küldte pályára Mendy, Zouma, Chalobah, Ruediger, Hudson-Odoi, Kante, Kovacic, Alonso, Ziyech, Harvetz és Werner vezetésével.

A Villarreálnál Asenjo állt a kapuban, majd jött Foyth, Albiol, Torres, Pedraza, Trigueros, Capoue, A. Moreno, Dia, G. Moreno és Pino. Erős csapat ide vagy oda, a Chelsea még a felforgatott keretével is jóval esélyesebbnek számított.

A britek sokat nem vártak a támadásokkal, sorra jöttek az akciók és a nagyobb helyzetek. A Villarreal eleinte csak nyomozta a labdát, sokszor még a felevezővonalat sem tudták átlépni.

A 27. percben unta meg a Chelsea a döntetlent, amikor Ziyech teljesen tisztán lőhetett rá a beadott labdát követően, alig pár méterrel a kapuban szemben. Havertz keresztezett, onnan pedig már nem volt megállás, köszönhetően annak is, hogy megint kihagyott a spanyolok védelme.

A Villarreal pár perccel később majdnem megszerezte az egyenlítést, mondhatni a semmiből. Ez volt az első komoly helyzetük, ám Mendy a helyén volt, nagyot védett. Dia próbálkozása után a 34. percben a Chelsea érkezett, Alonso nézte ki a jobb sarkot, Asenjo még pont le tudott érni. A soron következő helyzet is a briteké volt, Zouma tüzelt fölé egy beadás után, közel volt a 2-0.

Így üvöltöztek az újságírók Messi sajtótájékoztatóján (videó)

A 39. percben rossz híreket kapott Tuchel a kispadon, az egyik legjobb játékosának jobb keze sérült meg, bár a visszajátszásokból nem lehetett látni, hogy mi történt, mert nem esett rá, nem ütötték meg. A gólszerző Ziyech-t Pulisic váltotta, kényszerű cseréből.

A 44. percben Ruediger Pino elleni brutális belépőjére kaphattuk fel a fejünket, akár kiállítás is járhatott volna érte, bár még a sárga lappal sem értett egyet a Chelsea játékosa, amiből reklamálás miatt Tuchelnek is kijutott egy.

Jót tett a gól a meccsnek, feléledt a Villarreal, olyannyira, hogy A. Moreno ordító kapufát lőtt pár másodperccel az első félidő lefújása előtt, a labda még pont nem lépte át a vonalat.

Az 52. percben újabb kapufát lőtt a spanyol csapat, jelezvén az ellenfélnek, hogy nem adták fel, és nyerni mentek. G. Moreno már megverte a Mendyt, de a jobb kapufa ismét kisegítette a BL-győztest, így maradt az 1-0.

A 68. percig kellett várnunk Mendy következő fontos védésére, éles szögből próbálkozott a Villarreal, ami nem okozott túl nagy gondot a kapusnak, de felért egy újabb figyelmeztetővel. A 73. percben a mérkőzés legszebb támadását vezette végig a Villarreal, ami már góllal zárult, G. Moreno tette a játékszert a hálóba, ezzel minden kezdődhetett elölről.

A Chelsea hiába pörgette fel a játékot, nem jutottak dűlőre a rendes játékidőben, így jöhetett a hosszabbítás, ami pár nappal a szezonrajt előtt egyik csapatnak sem jött jól. Az első 15 perces hosszabbítás 100. percében adódott a legnagyobb lehetőség a Chelsea előtt, a csereként beállt Pulisic állt nagyon közel ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. Benne volt a lábában a gól, de hibázott, így egyre valószínűbbnek tűnt a büntetőpárbaj.

A szintén csereként akcióba lendülő Mount volt az ,aki a 108. percben előnyhöz juttathatta volna a londoniakat, maga sem hitte el, hogy a kapus ismét védeni tudott. A második 15 perc sem hozott gólt, a csapatok egyre fáradtabbnak tűntek, és Tuchel tudatosan készült a büntetőpárbajra, becserélvén Kepát, független attól, hogy Mendy végig jól védett.

Harvetz kezdte a büntetőket, de nagyon rosszul rúgta a sajátját, és a spanyolok rögtön előnybe kerültek, G. Moreno nem hibázott. Azpilicuetán nagy volt a teher, amit elbírt, míg Mandi már nem, Kepa védeni tudott.

Alonso elcsúszott a büntetőnél, de még így is bevette a kaput, akárcsak Estupinan, majd Mount, Gomez, Jorghinho, Raba, Pulisic, Foyth, Ruediger, addig  Albiol már nem, és ez azt jelentette, hogy 6-5-re nyert a Chelsea.

Kepa becselérése végül jól sült el, a két védése elegendő volt ahhoz, hogy trófeához juttassa csapatát.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.