Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,20 Ft
Bitcoin
27,305 $

Szűk elithez csatlakozott Fernando Alonso a századik dobogójával

Dzsidda, 2023. március 19. Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzõje ünnepel, miután harmadik lett a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíján a dzsiddai utcai versenypályán 2023. március 19-én. MTI/EPA/Pool/AP/Luca Bruno
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Kalandos pályafutáshoz kalandos századik pódium dukált.

Az F1 történetében immár hat olyan versenyző van, aki pályafutása során elérte a száz dobogós helyezést, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso 41 évesen érte el karrierjének legújabb mérföldkövét.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Ezzel olyan versenyzők mellé sorakozott fel, mint a 191 dobogót elérő Lewis Hamilton, illetve a 155 pódiummal büszkélkedhető Michael Schumacher. Mögötte már elég nagy a lemaradás, Sebastian Vettel 122 alkalommal pezsgőzhetett.

Amennyiben Alonso továbbra is ilyen ütemben gyűjtögeti a dobogókat a 2023-as szezon során, úgy akár még idén megelőzheti Kimi Räikkönent és Alain Prost-ot a listán, ők 103-106 trófeát vihettek haza pályafutásuk során.

A fiatalabb generációból egyedül Max Verstappennek van reális esélye arra, hogy mostanában csatlakozhasson a legsikeresebb versenyzőkhöz, a szintén kétszeres világbajnok holland idáig 79 alkalommal állt dobogón, előtte Ayrton Senna áll a sorrendben, 80 pódiummal.

Alonso tegnapi futama meglehetősen izgalmasra sikerült, ugyanis a leintés után elvették tőle a harmadik helyezését egy korábbi büntetés szabálytalan letöltése miatt, végül aztán az Aston Martin sikerrel fellebbezett a FIA-nál, a spanyol pedig visszakapta a pozícióját.