Clouds
21 Budapest
Dollár
345,52 Ft
Euró
370,00 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,252 $

Szaúd-arábiai Nagydíj: így rajtolta le Alonso Pérezt (videó)

Fotó: EPA/STR
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Fernando Alonso azonnal kihasznált a lehetőséget a Szaúd-arábiai Nagydíjon a rajtnál az Aston Martinnal Sergio Pérez és a Red Bull ellen.

Fernando Alonso másodvirágzását él az új csapatánál, az Aston Martinnál, ami remek választás volt a részéről. Arra talán még ő sem gondolt, hogy ennyit fog fejlődni a csapat, márpedig megtörtént.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A második erőt képviselik a Red Bull mögött, és a Mercedesek, valamint a Ferrarik előtt. Akárcsak Bahreinben, a Szaúd-arábiai Nagydíj is dobogós volt a kétszeres spanyol világbajnok, bár ez sem volt sima menet.

Míg Bahreinben a saját csapattársa, Lance Stroll találta el hátulról, addig most vasárnap időbüntetést kapott, két alkalommal is. Először rosszul állt fel a rajtrácsra, majd szabálytalanul töltötte le a büntetését.

Emiatt elvették a harmadik helyét, amit később egy csavar végén visszakapott. Alonso végül megnyugodhatott, és ezzel máris két dobogós helyezést tudhat magáénak, mint a régi szép időkben.

A rajtnál sem várt sokat, és mint a Forma-1 egyik legjobb rajtolója, nagyon hamar betette az Aston Martint Sergio Pérez mellé. Nem kérdezett a spanyol bika, rögtön átvette a vezetést, és ugyan a pokolian gyors Red Bullt nem tudta maga mögött tartani, így sem lehet boldogtalan.