Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Szaúd-arábiai Nagydíj: megérkezett az F1-es összefoglaló videó

Fotó: EPA/STR
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem sokkal ezelőtt befutott a 2023-as Szaúd-arábiai Nagydíj hivatalos összefoglaló videója, amit már most sokan néztek meg.

A Szaúd-arábiai Nagydíj szombati napja érdekesen alakult, és nemcsak Max Verstappen technikai problémája miatt. Már akkor sejteni lehetett, hogy a holland ennek ellenére is dobogós lesz a Red Bullal vasárnap.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

Nem kellett csalódniuk a holland világbajnok rajongóinak, mert Max mindent kihozott a lehetőségeiből, és végül második lett. A Red Bull is örült ennek, végül kettősgyőzelmet arattak.

Ez pedig erős üzenet volt a Ferrarinak, a Mercedesnek és az Aston Martinnak, hogy idén se számítsanak sok jóra. Lehetséges, hogy még hamarabb eldőlhet a cím sorsa, mert a Red Bull más dimenziót képvisel.

Verstappen így is majdnem nyert

Alonso ismét villant az Aston Martinnal, bár 5 másodperces időbüntetést kapott, amiért rosszul állt fel a rajtrácsra. Ez végül nem került neki sokba, az viszont már igen, hogy utólag jóváírtak neki 10 másodpercet is, amiért a futam során helytelenül töltötte le a büntetését.

Hiába volt dobogós, elvették tőle a harmadik helyét, és végül negyedikként zárta a nagydíjat. Nem kicsit kapták fel a vizet a rajongók, még azok is, akik semlegesek, és sorra érik a kritikák a szövetséget.

Végül Pérez végzett az élen Verstappen és Russell előtt, majd jön Alonso, Hamilton, Sainz, Leclerc, Ocon, Gasly és az utolsó pontszerző Magnussen. Erre a linkre kattintva pedig megnézhetitek a hivatalos összefoglaló videót a versenyről.