Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Fernando Alonso beszédes reakciója a Szaúd-arábiai Nagydíjról (videó)

Fotó: A győztes Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője (b) és a második helyezett Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának időmérő edzése után a dzsiddai utcai versenypályán 2023. március 18-án. A futamot március 19-én rendezik. MTI/AP/Luca Bruno
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Még a hangszíne is más Fernando Alonsónak, mióta az Aston Martin versenyzője, aminek főként a gyors autóhoz van köze.

Sokan csak legyintettek, amikor bejelentették, Fernando Alonso távozik az Alpine-tól. Sokkal többet vártak 2023-ban a csapattól, és mintha a kétszeres spanyol világbajnok megérezte volna mindezt.

Soron kívül Ötöslottó: megvannak a legújabb nyerőszámok

Tette ezt úgy, hogy az Aston Martin 2022-ben messze várakozáson alul teljesített. Ennek ellenére a gyári csapat akkorát lépett előre, mint az elmúlt években csak kevesen, így Alonso komoly dicséretet érdemel.

Volt pár rossz váltása, de ez most működik, még akkor is, ha a Red Bull továbbra is messze gyorsabb lehet a többieknél. Ez viszont aggasztó a bajnoki harcot tekintve, bár mögöttük óriási lehet a csata.

Alonso másodikként rajtol

Alonso Bahreinben teljesen megérdemelten állhatott fel a dobogóra, amire mostanában nem volt példa. Lehetséges, hogy mindez rendszeres lesz a részéről, és közben arról se feledkezzünk meg, 40 év felett hozza ezeket a teljesítményeket.

Ezek után érdekes lett volna látni, mire képes a Red Bulllal, a Brawn GP-vel és a Mercedesszel. Talán már nyolcnál is több bajnoki címe lenne, ám mindig jobb a jelenre koncentrálni a múlt helyett.

A jelen pedig azt mondatja velünk, hogy Alonso a második helyről fog rajtolni a Szaúd-arábiai Nagydíjról. Az időmérő végén a dicséret sem maradt el a világbajnoktól, aki rendkívül elégedett az Aston Martinnal.