Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,435 $

Sztankovics: „A Fradi Magyarország legjobb csapata”

Ugyan Magyarország legjobb csapatának tartja a Ferencvárost Sztankovics, kiemelte, mindenkinél jobbnak is kell lenniük.

Fotó: A ferencvárosi Mohamed Ali Ben Romdhane és Gerardo Arteaga, a belga csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Genk mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. november 9-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. MTI/Hegedüs Róbert
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Ferencváros egy újabb konferencia-ligás meccsen van túl, ami döntetlennel ért véget a Genk ellen Budapesten. Felemás érzések vannak az emberben, mivel a Fradi akár nyerhetett is volna csütörtök este.

Ezzel együtt az is nyilvánvaló, hogy a Genk ugyancsak megszerezhette volna a 3 pontot. Mindkét oldalon voltak nagy védések, így bizonyos szempontból igazságos is a döntetlen. Ha azonban a teljes összképet nézzük, azt kell mondjuk, hogy a Fradi megérdemelte volna a győzelmet. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Sztankovics szerint teljesen normális, hogy időről időre bele kell nyúlnia a csapat szerkezetébe, hiszen háromnaponta játsszák a mérkőzéseiket, ami komoly terhelést jelent. Emiatt sem lehetnek mindig ugyanazok a pályán, és erről nyilvánvalóan Sztankovics hozza meg a döntést.

Fontos cserélgetni a játékosokat

„Ez normális, hiszen háromnaponta játsszunk mérkőzéseket. Csak meg kell nézni, hogy a legjobb csapatok Európában hányszor cserélik a kezdő tizenegyünket.” – idézte a fradi.hu a kiváló edzőt a mérkőzés után.

Sztankovics számára nem kérdés, a Ferencváros Magyarország legjobb csapata, de ennek meg is kell felelni. Fontos a rotálás, mert előbb-utóbb változtatások nélkül megsérülhetnek a játékosok, vagy egyszerűen elfáradnak.

„A Fradi Magyarország legjobb csapata, de jobbnak is kell lennünk mindenkinél. Nyilván nekünk is kell rotálnunk, fontos a jó regeneráció. Jó úton járunk, de szeretnénk, ha ez az út még jobb lenne. Folyamatosan olyan mérkőzéseknek vagyunk kitéve, mint a mai, láthattuk, hogy nagyon intenzív volt, még a 98. percben is szerettünk volna gólt lőni. Ez az az út, amire szeretném vezetni a játékosaimat”