Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,61 Ft
Euró
380,65 Ft
Font
443,68 Ft
Bitcoin
44,505 $

Szoboszlai: Milosnak három nyelven is elmondtuk, ne csináljon hülyeséget, erre kiállították

Szoboszlai Dominik a bolgár-magyar meccs után adott interjút az M4 Sportnak, melynek ideje alatt Kerkez Milos piros lapja is szóba került.

Fotó: Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzés előtt a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Szoboszlai Dominik szerint mindenki büszke lehet arra, hogy az Európa-bajnoki részvételét már bebiztosító magyar labdarúgó-válogatott vasárnap a Montenegró elleni utolsó Európa-bajnoki selejtezőn a csoportelsőség megszerzése mellett az évet is veretlenül zárhatja.

A Liverpool klasszisa az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban arról is beszélt, hogy a nemzeti csapat akár meglepetést is okozhat a jövő évi kontinensviadalon. A bolgárok elleni csütörtöki összecsapásról szólva Szoboszlai elmondta, ő ugyan mindig „120 százalékban” bízik magában, de a második hazai gól után egy százaléknyit csökkkent a hite, viszont tudta, ennek ott nem lehetett vége. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

„Az első húsz percben esélyük sem volt, vezettünk és emberelőnyben voltunk, talán kicsit túlságosan is megnyugodtunk. Aztán Milosnak három nyelven is elmondtuk, ne csináljon hülyeséget, erre kiállították. Majd a bolgár gyerek élete szólóját vitte végig, és kiharcolt egy tizenegyest, bár szerintem belefutott Szancsóba (Szalai Attila)” – idézte fel a szófiai találkozó legnehezebb pillanatait a 23 éves középpályás, aki hozzátette, már a meccs előtt jelezte a bírónak, hogy nem fog reklamálni semmilyen döntést, mivel két sárga lapja után egy újabb figyelmeztetéssel nem lehetne ott vasárnap a Puskás Arénában, márpedig a Montenegró elleni összecsapáson mindenképpen pályára akar lépni.

Két percig már Montenegró ellen készült

„Két percig a Montenegró elleni meccsre készültem már, de utána úgy voltam vele, hogy rúgunk még egyet” – fűzte hozzá Szoboszlai, a kijutást érő öngólt megelőző szabadrúgást pedig először rá akarta rúgni, de úgy érezte, túl nagy rizikó, ezért inkább a pontos ívelés mellett döntött.

A Premier League-ben edződő futballista elmondta, a legfőbb cél a kijutás volt, az első kalapba való kerülés talán még túl nagy ugrást jelentett volna, ugyanakkor vasárnap Montenegró ellen folytathatják veretlenségi sorozatukat, ami jelenleg a leghosszabb a világon, és 1976 után először veretlen naptári évet tudhat maga mögött a gárda.

„Erre legyen mindenki nagyon büszke, mert egyáltalán nem evidens dolog, és a szurkolók is nagyon megérdemlik” – vélekedett. Szoboszlai arról is beszélt, hogy egyáltalán nem jelent számára nyomást, hogy az olyan meccseken, mint például amilyen a vasárnapi lesz, szinte már elvárják a győzelmet az együttesétől.

„Tudom, hogy mit tudok én és a csapat. Amikor felkerültem a felnőttek közé, még nem volt olyan a csapategység, mint most. Ez az egész csak ezért működik így” – fogalmazott a Liverpool 8-asa.

(MTI)