Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,775 $

Összefoglaló videón Szoboszlaiék drámai kiesése az FA-kupából a Manchester United ellen

Szoboszlai Dominikék egy nagyon nehéz délutánon vannak túl, és az FA-kupát már biztosan nem nyerhetik meg idén.

...svg content...Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Szoboszlai Dominik és csapata célja az volt, hogy mind a négy lehetséges trófeát behúzzák, amivel történelmet írtak volna. A Ligakupát már megnyerték a Chelsea ellni döntőben, addig az FA-kupában kiestek, noha kétszer is nyerésre álltak, de a Manchester United rendre vissza tudott térni az Old Traffordon.

Szoboszlai kezdőként kapott lehetőséget a negyeddöntőben, ami egészen drámaira sikeredett. Sokan azt várták, hogy gólokkal veri a Liverpool a még mindig sok sebből vérző Vörös Ördögöket, akik azonban egészen más formát mutattak, bár a védekezésük továbbra is a liga egyik leggyengébb láncszeme, amit az első két bekapott gól is bizonyított. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

Ezzel együtt erőnlétben is a Liverpool mögött voltak, és ami ugyancsak évek óta gondot jelent, számos ziccert hagytak ki. Rashford akár egymaga is eldönthette volna a találkozó sorsát, bár így sem lehetett szomorú, mert betalált és ott vannak az elődöntőben. Sőt, a lehető legszerencsésebb sorsolást kapták, ugyanis egy alacsonyabb osztályú csapattal játszanak a Wembley-ben, míg a Chelsea és a Manchester City egymás között dönti el, ki jut be a fináléba.

Két mellőzött játékos volt a hős

McTominay ugyan már a 10. percben betalált a Liverpool kapujába, egy órási ziccert is kihagyott. Ez csak egy volt a sok közül, illetve Kelleher megint nagyokat védett, hiába kapott négy gólt, igazán egyik találatról sem tehetett. Az első félidő vége előtt pár perc leforgása alatt a Liverpool fordított Mac Allister és Salah góljával.

A 87. percben jött vissza a remény a csereként beállt Antony-nak köszönhetően, aki lelki szinten is mélyponton lehet, nulla önbizalommal. Most azonban gólt lőtt, és a gyengébbik lábával tette ezt. Dráma a drámában, hogy a 94. percben, másodpercekkel a lefújás előtt Rashford egy több mint ordító helyzetet hagyott ki.

Ez meg is bosszulta magát, és a 105. percben Elliott megpattant lövésével már ismét a Liverpool állt továbbjutásra. Hogy a dráma fokozódjon, a 112. percben Rashford meglőtte a maga gólját, és úgy tűnt, büntetőrúgások következnek. Az erősen mellőzött és csereként beállt szuper-tehetség, Diallo a 120. percben zárta le a kérdést, és ugyan a gólöröme miatt megkapta a második sárga lapját, ez nem került sokba a Manchester Unitednek, de az elődöntőben a történtek után nem léphet pályára.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a nyugdíjasokat is magukra hagyta

A Fidesz főpolgármester-jelöltje éles kritikákkal illeti Karácsony Gergelyt, most épp az idősebb emberek kapcsán.