Szlávik szerint ezen a héten kiderülhet, hogy állunk a harmadik hullámmal

Fotó: Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinája az oltás napján a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2021. május 3-án. MTI/Krizsán Csaba
not image

Takács Petra

2021.május.4 - 08:05

Szlávik János arra számít, hogy ez a hét lehet meghatározó a harmadik hullámot illetően, mert ha nincs nagy kiugrás, akkor a közeljövőben igen alacsony számokat kaphatunk.

A neves szakember a TV2 vendége volt kedd reggel a Mokkában, ahol több érdekes kérdésre is választ adott. Egyelőre nem tudni, hogy a harmadik hullám mikor vonul el pontosan, és Szlávik még óvatos lenne.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy még mindig aránylag sokan halnak meg napi szinten a COVID miatt, de ha ezt a hetet sikeresen átvészeljük nagyobb kiugrások nélkül, akkor az egészségügy valóban fellélegezhet a közeljövőben.

„Várjunk meg ezt a hetet még.” – mondta Szlávik, aki szerint 5-8 nap a lappangási idő a vírust illetően. „Ha arra gondolunk, hogy bizonyos események miatt emelkedhetnek a számok, akkor ezek ezen a héten lesznek.”

„Ez az az a hét lesz, amikor ezt látjuk. Egyelőre ennek semmi nyoma, hiszen a kórházban jelentősen csökken a bent fekvő esetek száma, talán az intenzív osztálynak a terheltsége még magas.”

Müller Cecília üzenete azoknak, akik hezitálnak felvenni a második oltást

„Ez sajnos látszik a számokból is, hiszen még mindig aránylag sokan halnak meg koronavírus fertőzésben, de ha ezt a hetet megússzuk, akkor elképzelhető, hogy nagyon alacsony számokban gondolkodhatunk a közeljövőben.”