Müller Cecília üzenete azoknak, akik hezitálnak felvenni a második oltást

Fotó: Egy férfit beoltanak az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagjával a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Pándy Kálmán Tagkórház egyik oltópontján Békéscsabán 2021. május 3-án. MTI/Rosta Tibor
not image

Hujber Dávid

2021.május.3 - 21:23

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy a második adag oltás felvételének is komoly szerepe van a védettség kialakulásához.

Vannak, akik elkezdtek hezitálni a második adag beadása kapcsán, noha az elsőt már megkapták. Többen megfeledkeznek arról a tényről, hogy az első oltás még nem nyújt teljes védettséget, így szükséges a második adag felvétele.

Sőt, később akár egy harmadik adag felvétele is lehetségessé válhat, de erről még nem született döntés a gyártók részéről. Müller Cecíliát az operatív törzs hétfői ülésén kérdezték meg arról, hogy mit tegyenek azok, akik hezitálna a második adag felvételét illetően.

Müller Cecília a 12 és 15 év közöttiek olthatóságáról, amit szintén a Pfizer tehet lehetővé

„Semmiképpen nem hezitáljanak!” – mondta Müller a válaszában, kiemelvén, hogy több alkalommal is hangsúlyos módon hívta fel a figyelmet arra, hogy a tartós védelem kialakulása érdekében, és ahhoz a szintű védelem kialakuláshoz, amit a gyárt leír és garantál, mind a két adag oltásra szükség van.