Szlávik rossz hírekkel szolgált azoknak, akik nem oltatják be magukat

Fotó: Második oltáshoz használatos, orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcinák a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. június 21-én. MTI/Balázs Attila
not image

Takács Petra

2021.június.22 - 07:36

Szlávik János szerint csak idő kérdése, hogy az indiai variáns mikor terjed el Magyarországon, miközben 3 millióan még mindig nem oltatták be magukat.

Továbbra is van 3 millió olyan ember Magyarországon, akik a lehetőség ellenére nem oltatták be magukat, amivel kockáztatnak, hiszen a vírus jelen van, ráadásul az új indiai variáns még gyorsabban képes terjedni.

A jelenlegi kép ideálisnak tűnik, mert kevesen vannak kórházban, az új fertőzöttek száma is alacsony, ami azonban még változhat, hiszen ott van az a 3 millió ember, akik nem veszik fel az oltásukat, mely a variáns ellen is védelmet nyújt.

„Ha a jelenlegi helyzet maradna, az rendkívül ideális lenne, hiszen alig-alig vannak új esetek, szerencsére nagyon kevesen vannak kórházban, de nem fog így maradni.” – kezdte a válaszában Szlávik a Mokka vendégeként.

„Előbb vagy utóbb Magyarországon is el fog terjedni az indiai mutáns. Nem tudjuk, hogy mikor, akár már a nyáron, lehet hogy ősszel, és ez veszélyt fog jelenteni az emberekre. Ez a mutáns jobban terjed emberről emberre, elsősorban az oltatlanok között.”

„Nyilvánvalóan, ha sok eset van, akkor az oltottak között is, elsősorban azok között, akik még csak egy oltást vettek még fel. Tehát itt megint csak hangsúlyozni kell, hogy érdemes mind a két oltást felvenni.”

„Ezt már láthatjuk Anglia példáján, ahol elkezdett jobban terjedni ez a bizonyos delta indiai mutáns, és sajnos több mint 10 000 ember fertőződik meg naponta.” – tette hozzá Szlávik, aki már előre figyelmeztette azokat, akik nem oltották be magukat.