Dollár
397,91 Ft
Euró
404,13 Ft
Font
477,72 Ft
Bitcoin
23,401 $

Szinte már mindenhol a brit mutáns fertőz Magyarországon

Fotó: Kótaj, 2021. március 22. Az asszisztens előkészíti az oltáshoz az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját Kiss Csaba kótaji háziorvosi rendelőjében 2021. március 22-én. MTI/Balázs Attila
not image

Hujber Dávid

2021. március 22. - 14:22

Érezhető módon átvette az irányítást a brit mutáns vírus, ami nemcsak gyorsabban terjed, de veszélyesebb is.

Ez jól látható az új adatokból és a hétfő reggel kiadott számok is erősen arra mutatták rá, hogy a harmadik hullám nem csillapodik, még mindig egy emelkedő szakaszban van, tehát továbbra sem lehet azt mondani, hogy tetőzne a hullám.

Soron kívül Nem lesz egységes bezárás, de a benzinkutasok nem teljesen elégedettek

További rossz hír, hogy a gyorsabban terjedő és veszélyesebb brit variáns vette át a vezető szerepet, amiről Müller Cecília országos tisztifőorvos is mondott pár szót az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

Müller elmondta, már szinte ez a variáns okozza a megbetegedéseknek legalább 90, vagy 90 feletti százalékát. Ez amiatt is rossz hír, mert ez egy rendkívül fertőzőképes vírus, illetve nagyon súlyos formában zajlik le.

Müller Cecília bejelentette, két új koronavírus elleni oltást engedélyeztek Magyarországon

Kezdetben olyan közlemények jelentek meg, hogy noha gyorsabban terjed ez a variáns, nem okoz súlyosabb megbetegedést. A jelenlegi kép nem ezt mutatja, mert egyre több a súlyos beteg, mint azt a kórházi számok is mutatják.