Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Szigorít a Play Áruház szabályain a Google, sorra repülhetnek az alkalmazások

Gyorsan kikerülhet a Play Áruház kínálatából az az alkalmazás, mely nem tesz eleget a Google szigorú, MI-vel kapcsolatos szabályainak.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szigorít az androidos Play Áruház szabályain a Google, miután a mesterséges intelligenciás alkalmazások közül sok képes káros, tiltott tartalmakat generálni. A cég kiemeli: az MI-t kínáló appoknak meg kell akadályozniuk, hogy azzal tiltott – szexuális, erőszakos – tartalmakat lehessen létrehozni – írja a HVG.

Emellett arra is megoldást kell keressenek az alkalmazások fejlesztői, hogy a felhasználók megjelölhessék az általuk talált káros tartalmakat. Továbbá a Google „szigorú tesztelésre” kötelezi a fejlesztőket, hogy megbizonyosodjanak róla, az MI-eszközeik és modelljeik eleget tesznek a felhasználók biztonságának és magánéletének tiszteletben tartásának. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Végezetül, leszámolnak azokkal az alkalmazásokkal is, melyek marketinganyagai helytelen felhasználási módokat emelnek ki, pl. emberek levetkőztetését deepfake technológiával. Ha egy hirdetés ilyet állít, az adott alkalmazást kitiltják a Play Áruházból – emelik ki a cikkben. Mindez érthető is annak fényében, hogy a deepfake tartalmak egyre nagyobb problémát jelentenek.

Korábban azt is megírtuk, hogy már Európában is elérhetővé tették a Google új alkalmazását: a Gemini mindössze pár hónapja került bemutatásra, s az EU mellett már az Egyesült Királyságban is le lehet tölteni az androidos mobilokra. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy a hírek szerint nagy változás élesedik a Google keresőben, amely után nehéz lesz megkülönböztetni, mi „valódi” és mi reklám.