Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

Rövidesen már bárhol feltűnhetnek reklámok a Google keresőjében?

A hírek szerint nagy változás élesedik a Google keresőben, amely után nehéz lesz megkülönböztetni, mi „valódi” és mi reklám.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

Biztosan többen is észrevették már, hogy ha rákeresnek valamire a Google-ben, a lista legtetején ott van egy, vagy akár több szponzorált találat, míg a minden részrehajlás nélküli, úgynevezett organikus keresési eredmények csak ezek után jönnek. Ez a feliraton túl is jól megkülönböztethetővé tette a pénzért kiemelt találatokat, ám úgy tudni, most csavar egyet a dolgon a Google.

A cég új dokumentációja ugyanis arról értekezik, hogy a szponzorált keresési eredmények akár az organikus találatok között is felbukkanhatnak ezentúl, legalábbis bizonyos esetekben – írja a HVG a Search Engine Journal cikke alapján. Ez egy igen jelentős változásnak mondható, mivel akkor is szembejöhet ezentúl egy fizetett „találat”, miközben valaki épp átpörgeti az organikus válaszokat. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Mint kiderült, a változtatást 2023 júniusában kezdte tesztelni a cég, akkor még csak a mobilos keresésben. Azóta több részletet is finomítottak, és a végleges változat már tényleg szinte bárhol feltűnhet: van, amikor egy kiemelt válasz alatt is. De ugyanígy megjelenhet egy-két szponzorált találat akár az oldal közepén is – emelik ki.

Ezzel minden bizonnyal több kattintást szeretnének generálni a pénzért kiemelt találatok között. Egyelőre még többnyire a régi rendszer szerint jelennek meg a szponzorált találatok a Google keresőben, ám a cég hivatalos bejelentése után ez várhatóan rövidesen megváltozik – teszik hozzá a cikkben. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy még több reklám jön a YouTube-ra.

Eddig, amikor megállítottunk egy videót, rögtön felugrottak az ajánlott tartalmak, hamarosan azonban itt is hirdetések lesznek. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy súlyos biztonsági hibára derült fény a Chrome-ban: a biztonsági rést a hackerek már aktívan használják. Mindemellett fény derült arra is, hogy több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.