Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,59 Ft
Euró
379,61 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
44,342 $

Szexuális erőszak vádjával tartóztattak le egy görög kórházigazgatót

Őrizetbe vettek egy jelentős eredményekkel rendelkező kórházigazgatót a görög hatóságok, aki ellen szexuális erőszak vádjával indítottak eljárást.

Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Alapjaiban rengette meg Görögország művészeti életét a világhoz képest kicsit megkésve, nemrég szárnyra kapó MeToo mozgalom, amikor Sofia Bekatorou olimpikon vitorlázó múlt hónapban először beszélt arról, hogy 21 éves korában szexuális erőszak áldozatává vált, és ezzel elindította a lavinát, amelynek köszönhetően színészek, zenészek, sportolók és diákok tucatjai hozták napvilágra hasonló történeteiket.

A Reuters értesülései szerint Dimitris Lignadis, a görög Nemzeti Színház korábbi művészeti igazgatóját azután tartóztatták le, hogy két férfi előáll azzal, hogy a férfi szexuális erőszakot hajtott végre rajtuk, amikor jóval fiatalabbak voltak. Egyikük ügye azóta elévült, így az ő perére nem kerülhet majd sor. Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

Lignadis azután mondott le a Nemzeti Színháznál betöltött pozíciójáról, hogy a médiában megjelentek az által elkövetett zaklatásokról szóló vádak. A férfi feladta magát, miután az ügyészség elrendelte letartóztatását, és bűnügyi felügyelet alatt áll legalább szerdáig, amikor az első bírósági meghallgatásra kerül sor. Lignadis ügyvédje elmondta, a férfi tagadja a vádakat.

Az ügy hamar politikai ütőkártyává vált, amikor az ellenzék meggyanúsította a görög kormányt és a kultúráért felelős minisztert a történtek eltussolásának kísérletével. Lina Mendoni, az ország kultúrminisztere, aki a Nemzeti Színház felügyeletét is ellátja, elmondta, hogy Lignadis őt is becsapta, és “veszélyes férfinak” nevezte.

Attól a pillanattól kezdve, hogy a pletykák beindultak, megpróbáltunk nyomást gyakorolni rá, hogy kiderüljön, igazak-e a vádak. Úgy érzem, Lignadis, mindentől függetlenül, átvert minket. Színjátékával próbált mindket meggyőzni arról, hogy semmi köze az egészhez

– nyilatkozta Mendoni az ügyben.